avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Minor atins de oglindă în timp ce mergea pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Minor atins de oglindă în timp ce mergea pe carosabil, permis reținut din cauza neanunțării incidentului și a unui pahar de vin băut ulterior, acasă. E normal ce mi s-a întâmplat?

Mergeam normal pe carosabil iar in fata era un grup de trei elevi care mergeau paralel pe partea carosabila, am claxonat si nu s-a ferit nici unu m-am incadrat sa-i depasesc fără probleme iar când am ajuns lângă ei nu-mi explic ce s-a întâmplat dar fata dinspre mine a făcut o miscare brusca si mi-a lovit oglinda cu mana si mi-a spart oglinda fata nu a patit nimic doar s-a speriat. La vreo 2 ore dupa ce am ajuns acasă am luat masa am servit un pahar de vin. La 2:15 dupa ce am ajuns acasă a venit un echipaj de politie cu mama pietonului spunând ca iam lovit fata si am bruscato( eu nu am coborât din masina) mi sa pus fiola si am mers sa dau declaratie la sediul politiei mama victimei si-a retras declaratia văzând ca fica ei era vinovata. Eu m-am ales cu permisul confiscat pt ca aveam 0,19mg de alcool pur in aerul expirat. Si acuzat ca nu am sunat eu la polite sa anunt ,,.incidentul". La ora 15:45 a avut loc accidentul, la15:50 am ajuns acasă, la 18:00 am servit un pahar de vin si la 18:10 a venit politia sa-mi puna fiola si mi-au luat si probe biologice. Este normal sa imi suspende permusu pt ca am băut dupa ce am ajuns acasă??
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 22:37, 1 Decembrie 2018
Se pare ca unii "experti" nu prea cunosc notiunea de victima!!!
Chiar daca victima isi retrage plangerea, politia inregistreaza accidentul ca un accident cu victime (aranjamentele intre parti nu influenteaza (sau mai bine zis nu ar trebui sa influenteze) concluziile organelor de politie).
Cum in + utilizatorul recunoaste ca a avut loc o coliziune intre vehiculul sau si o persoana, conform legii, statutul de victima este validat si deci se aplica art. 77 si 78 al OUG 195/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discutie juridica - parasirea locului accidentului nikolino nikolino Buna ziua.Pe data de 21.02.2017 circulam cu masina pe un DN si un cetatean in stare de ebrietate ce venea pe carosabil pe partea dreapta a directiei mele de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima si parasirea locului accidentului Vlad26 Vlad26 Buna ziua am si eu un caz din data de 23.02.2014 , accident rutier cu victima si parasirea locului accidentului. Accidentul sa produs seara in jurul orei 19:30 ... (vezi toată discuția)
Am fost implicat într-un accident de circulație dar am plecat înainte de sosirea poliției. m-am împăcat cu victima, ce mi se poate întâmpla? ContSters469787 ContSters469787 Buna ziua am fost implicat intr-un accident de circulatie pe carosabil era zapada afara ningea vizibilitate redusa un autoturism era stationat pe carosabil ... (vezi toată discuția)