avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuperare bun
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuperare bun

În urmă cu aproape o lună, fiind într-o excursie, am împrumutat unui coleg un bun (încărcătorul telefonului mobil), sub pretextul că pe al lui l-a uitat acasă și mi-l va returna ziua următoare, lucru care nu s-a întâmplă. De atunci, de cate ori, îi cer încărcătorul îmi prezintă diferite scuze.
Menționez că nu este prima dată când el face diferite împrumuturi (chiar și bani) și nu le mai restituie.
Întrebarea mea este: care este procedura legală pentru a recupera prejudiciul? Fapta poate fi încadrată la furt sau la abuz de încredere?
Poate sa fie vorba de abuz de incredere dar incercați să rezolvați amiabil, nu sesizati politia cu plangere pentru un încărcător de telefon.
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Înțeleg că nu este absolut necesară sesizarea organelor de anchetă/cercetare penală întrucât procedura legală de recuperare a bunului este destul de costisitoare în raport cu valoarea prejudiciului. Însă, rămâne de condamnat gestul colegului de a obține bunuri, servicii, bani etc. în acest mod (împrumuturi nerestituite).
Totuși, atunci când valoarea prejudiciului cauzat în același mod este mai mare, se pot aminti în plângerea penală mai multe momente în care a recurs la această cale?
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2018
Marius_Cristian24, utilizator
Scrieti ce considerati necesar, hartia suporta orice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala (sau nu) pentru furt (daca se poate numi furt)? sergynyo sergynyo Buna ziua. M-am certat recent cu logodnica mea (fosta). :(( Din toata aceasta cearta, ea nu doreste sa-mi inapoieze un telefon (smartphone) plus alte obiecte ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere???inselaciune??? leila81 leila81 Am imprumutat o suma mare de bani unor prieteni, cu care nu am facut nici un act notarial pentru ca eram prieteni de ceva timp si chiar ii stiam niste oameni ... (vezi toată discuția)
Recuperare unei sume de bani imprumutata unei terte persoane lacrimidedor lacrimidedor Am imprumutat unei persoane o suma de bani acum un an, pe baza unei chitante de mana.Pesoana respectiva nu mai binevoieste sa-mi inapoieze acesi bani sub ... (vezi toată discuția)