avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am divorțat dar fostul soț nu vrea să plece din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am divorțat dar fostul soț nu vrea să plece din casa în care am locuit împreună (proprietatea părinților mei). Ce altă soluție am în afară de evacuarea prin sentință judecătorească?

Sunt divorțată de o lună, jumătate din locuință este a tatălui meu, restul pe numele meu si al fratelui (mostenire după mama). 25 de ani am locuit cu sotul in casa asta. El nu vrea să audă de plecare, cum nu avrut să audă nici de divorț. Dacă dau în judecată pt evacuare silită, iar trebuie bani. Am altă solutie de a da afară din casă?
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 14:07, 13 Decembrie 2018
Buna ziua,
In afara de instanta nu prea aveti cum.
Folositi procedura de urgenta prevazuta de art. 1034 si celelalte C.Pr.Civ.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate, nu aveti alta varianta, doar sa-i solicitati evacuarea prin instanta, eventual si evacuarea provizorie pe cale de ordonanta presedintiala, din ratiuni de celeritate.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Celeritate sau nu, pana in martie nu-l puteti scoate din casa.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu-l puteti scoate din casa in lunile de iarna, deci pana la 1 martie insa pe calea unui litigiu de drept comun il scoateti la vara, din acest motiv am mentionat varianta ordonantei.
Daca e violent si ameninta mergeti la avocat si obtineti evacuare pe acest motiv.

Alte discuții în legătură

Evacuare concubina Isabela30 Isabela30 In apartamentul meu bun propriu sta sotul meu impreuna cu concubina am facut o plangere la politie pentru evacuarea acesteia si am primit raspuns sa ma adresez ... (vezi toată discuția)
Divort Enyya1 Enyya1 Avand in vedere ca eu,reclamanta, sunt in proces de divort cu paratul, iar acesta nu doreste sa paraseasca domiciliul mentionand ca o va face doar(citez) ... (vezi toată discuția)
Evacuarea sotului din locuinta getastroe getastroe Buna ziua, Eu si sotul meu suntem in divort,am primit cererea de chemare in judecata,am facut intampinarea si acum as vrea sa fac evacuarea sotului din ... (vezi toată discuția)