avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcarea unei sentinte judecatoresti definitive
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcarea unei sentinte judecatoresti definitive

Buna seara avem un teren pe care exista un imobil care sa vandut fara acte in regula iar prin instanta sa dispus ca imobilul sa fie al cumparatorului care la revandut la randul sau tot cu acte de mana si terenul al meu. Precizez ca acest teren l-am obtinut prin mostenire iar cu ani in urma un membru de familie care a decedat a vandut insa doar imobilul fara teren. Pe teren 13 ari am ramas noi propietari insa cei care locuiesc in imobil ne interzice accesul pe teren si a imprejmuit terenul ilegal. Propietarii sunt de etnie Roma si nu avem cu cine discuta. Ce am putea face in acest caz ca sa avem acces la teren eventual sa il dezmembram de imobil si sa desfintam acest gard ilegal. Care ar fii pasi legali ca sa putem folosi terenul , o plangere la Politie ar fii suficient? Multumesc.
Buna seara,
Solicitati evacuarea daca nu exista acte de vanzare cumparare.
Daca exista acte de vanzare cumparare LEGALE, nu de mana, atunci e cazul sa solicitati ca sa intrati in posesia terenului ce nu este afectat de superficie.
Dupa ce aveti o sentinta definitiva, legalizata, atunci va adresati unui executor judecatoresc si, daca e cazul, politiei.
Multumesc, sentinta exista definitiva.
Trebuie vazut ce drept au propritarii cladirii, inteleg ca la dv. imobil inseamna cladire... ce scrie in sentinta, cine folosea terenul, cine locuinta, cine le foloseste azi. in functie de asta puteti gasi variante. Nu vad sanse cu o plangere penala, dar nu e domeniul meu de drept.
Sentinta este data ca cumparatorul casei a imobilului are dreptul sa locuiasca in casa dar nu este propietar si pe terenul de 13 ari de langa casa,insa propietarul pe casa cel care a castigat prin sentinta casa a vandut-o la o alta persoana fara sa apara in C.F. acel propietar, banuiesc ca doar cu acte de mana sau pe baza sentintei data iar propietarii pe teren suntem noi conform sentintei si a actelor de mostenitori. Insa cei care locuiesc in casa ne interzice de a intra pe teren si lau imprejmuit ilegal.Noi platim si impozitele pe teren si este intabulat pe noi .
Sentinta este data ca acei cumparatori ai casei nu sunt propietari pe teren doar pe casa , insa ei ne folosesc abuziv si terenul . Ce am putea face legal? Terenul si casa au fost mostenite de noi ,actele sunt la zii, insa o persoana din familie care este decedata a vandut casa cu acte de mana acum 15 ani iar istanta a dat drept de propietate cumparatorilor pe casa si pe teren noua , insa noi doar platim taxele pe teren si nu il putem folosi.

Alte discuții în legătură

Problema cadastru / intabulare daniel00k daniel00k Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: Sunt propietarul unei case pe care am mostenit-o de la tata, care la randul lui a mostenit-o de la parintii lui, care ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa cu teren in neregula spiridus spiridus Buna seara, Am cumparat o casa acum 8 ani, casa este de 378 mp, terenul - gradina aproximativ 15 arii, am descoperit la notar ca defapt terenul care este ... (vezi toată discuția)
Greseala imensa sentinta civila gabrielflo25 gabrielflo25 Greseala imensa sentinta civila Problema se refera la impartirea unei case de 300mp in bucuresti.casa a fost cumparata prin chitanta de mana in anii 70 de ... (vezi toată discuția)