Buna ziua,
Pe teritoriul firmei unde lucrez este o firma subcontractoare care efectueaza diferite lucrari. Pentru a se incalzi aceasta firma a adus cateva tunuri de caldura care functioneaza pe baza de motorina.
In calitate de Cadru Tehnic PSI trebuie sa intocmesc acte pentru aceste tunuri? Trebuie permis de lucru cu foc? Sau orice alt act?
Mentionez ca nu am mai intalnit aceasta situatie cu tunuri de caldura pe baza de motorina.
Multumesc!
Firma beneficiara, pentru a permite utilizarea acestor "echipamente" pe teritoriul sau trebuie sa solicite firmei detinatoare de tunuri de incalzire (!?) pe motorina, cartea tehnica, instructiunile de utilizare, declaratia de conformitate si certficiatul de calitate, toate in original si in limba romana.
Daca sunt in regula, datorita pericolului de incendiu si/ sau explozie al acestui gen de "echipamente" se intocmeste permis de lucru cu foc si plan de actiune.
In activitatea mea am vazut multe improvizatii pe santier pentru incalzire, dar dupa denumire si combustibilul folosit nu am idee cum arata.
In alta ordine de idei, poate motorina o primesc fara bani de le convine sa o arda pentru a se incalzi intr-o baraca.