avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Persoanele pensionate si cu handicap se pot angaja?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Persoanele pensionate si cu handicap se pot angaja?

Buna ziua.
Tatal meu este pensionat pentru limita de varsta si este incadrat la gradul de handicap grav cu asistent personal. Se poate angaja la o firma particulara cu activitate la domiciliu dar fara sa ii fie sistate pensia, indemnizatia de handicap si indemnizatia de insotitor?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 6 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate angaja dacă este la pensie pentru limită de vârstă.
Dar sa nu se puna intrebarea cum poate desfasura activitate daca dansul are nevoie de insotitor pe durata zilei...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoanele cu handicap indiferent de grad, au dreptul la muncă dacă nu beneficiază și de pensie de invaliditate gradul 1 sau 2.
Buna ziua. Tatal meu are un picior amputat si infarct miocardic acut cu fractia de ejectie de 35%. Nu se poate deplasa, dar poate sta in pat in fata calculatorului sau sa lipeasca niste plicuri. Multumesc.
Nu am spus ca e rau sa munceasca, chiar ma bucur ca doreste asta, am spus sa nu creada domnii de la pensii* ca poate muncii si sa le vina vreo idee...dar domul mai sus a spus ca se poate cumula pensia cu salariul, asa ca... spor la treaba :)))
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Am o întrebare să știu dacă mă încadrează la voucherul ... tifraselitifrasflori@gmail.com tifraselitifrasflori@gmail.com Am o întrebare să știu dacă mă încadrează la vocherul de 5000 de euro sunt cu piciorul drept amputat de la coapsa am avut un infarct miocardic cu două ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la carte de munca ? Maftei Viorica Maftei Viorica Bună seara. Tatăl meu are un picior amputat și celălalt este operat , are baipas dar nu mai poate sa meargă. A avut pensie pe caz de boală și eu am fost ... (vezi toată discuția)
Am drept de munca madadulhan madadulhan Sunt persoana cu handicap vizibil amputati picior drept o treime coapsa primesc o indemnizatie de 272,00 lei pe luna am drept de munca fara sa imi fie luata ... (vezi toată discuția)