avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul medical la 2 angajatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul medical la 2 angajatori

In cazul in care am 2 contracte de munca, unul cu norma întreaga începând cu 01.11.2017 și unul cu timp partial din 01.08.2018 ( la angajatori diferiți) cum mi se va plăti concediul medical de sarcina și lauzie începând cu 01.12.2018?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:44, 11 Decembrie 2018
Norme de aplicare a OUG nr.158/2005:

ART. 58
(1) Pentru persoana care se află în două sau mai multe situații dintre cele prevăzute la art. 1 alin.
(1) lit. A din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanțe de urgență, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator. În această situație primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalți angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii certificate de către medicul care a eliberat certificatul.
...
(3) Pe copiile certificate se va înscrie "Conform cu originalul" și se va aplica parafa și semnătura medicului curant, precum și, după caz, parafa și semnătura medicului șef de secție, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
(4) Persoanele prevăzute la alin. (1) și (2) au obligația respectării prevederilor art. 2.

OUG nr. 158 din 17 noiembrie 2005privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate
art.33
Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situații prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A și B și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanțe de urgență, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator. Baza de calcul pentru fiecare indemnizație o constituie numai venitul obținut pe fiecare loc de realizare.
Și dacă la al doilea loc de munca nu am stagiu de 6 luni, nu pot sa primesc indemnizație?
Stagiu de cotizare poate fi cumulat de la mai multi angajatori.
Deci pot duce adeverința de stagiu de la angajatorul unde am contractul principal pentru a se completa stagiul la angajatorul la care am numai 4 luni lucrate și voi primi indemnizație de la ambele locuri de munca?
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
VLADUTZA07, utilizator
Intr-adevar, puteti aduce adeverința de stagiu de la angajatorul unde aveti contractul principal pentru a se completa stagiul la celalalt angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical mihavisa mihavisa In cazul in care lucrezi cu contract individul de munca la doua societati (ai doua locuri de munca legale), certificatul medical se poate duce la ambele locuri ... (vezi toată discuția)
Prenatal si postnatal Puffarina Puffarina Buna seara! Daca am 2 joburi, 1 de 8h si 1 de 4h, cum trebuie sa procedez cu concediul prenatal si postnatal? (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru 2 joburi Bjimmy Bjimmy Lucrez la un job cu 8 ore, iar la altul cu 4 ore. As vrea sa duc certificatul medical doar la jobul la care sunt angajat cu 4 ore, iar la celălalt să fiu ... (vezi toată discuția)