avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Daca fratele nu doreste plata sultei si doreste parte fizica din mostenire se poate impartii fara a avea partii comune ,cine hotaraste.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:22, 10 Decembrie 2018
Daca nu reusiti sa va intelegeti pe cale amiabila, trebuie sa va adresati instantei de judecata care va stabili partea fiecaruia si modul de impartire.
Daca bunul este comod partajabil se poate împărți în mod egal fără sulta.
Dacă nu este comod partajabil va decide instanța daca ambii vreti același lucru.
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
In lipsa acordului partilor, instanta hotaraste!
Regula este trasata de partajul in natura, insa cand bunurile nu-s comod partajabile in natura, instanta poate proceda la atribuirea in intergralitate a bunului unui coproprietar cu obligarea celuilalt la plata unei sulte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul 50/50%- cum se impart bunurile? OryPop OryPop Va rog sa-mi spuneti cum se stabileste impartirea bunurilor imobile si mobile? Cine stabileste ? Cine vinde? Va rog sa ma lamuriti cum se face aceasta ... (vezi toată discuția)
Bună seara. am certificat de moștenitor eu și mătușa mea. ... Julia 555 Julia 555 Bună seara. Am certificat de moștenitor eu și mătușa mea. Ce trebuie sa fac dacă nu ne înțelegem ce vrem sa facem cu casa? Eu vreau sa o vând și ea ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna popd_ms popd_ms Buna ziua, Am o problema si m-am gandit ca voi gasi cateva idei utile pe acest forum. In urma unei succesiuni, a ramas un imobil/teren aferent/anexe, ... (vezi toată discuția)