fata sotului are 19 ani si s-a inscris la o facultate particulara la drept la zi . Vreau sa stiu daca mai plateste pensie alimentara , daca da si in timpul vacantei?
daca copilul urmeaza cursurile unei universitati, la zi, primeste pensia de intretinere pina la terminarea studiilor. pensia de intretinere se plateste inclusiv pe timpul vacantei scolare/ universitare.
Depinde ce scrie in hotararea prin care a fost stabilita pensia de intretinere. Daca in hotarare este mentionat ca datoreaza pensie pana la majorat, sotul dv. poate inceta plata pensiei de intretinere catre fiica sa, urmand ca aceasta sa il dea in judecata pentru stabilire pensie de intretinere major, facand dovada ca se afla in continuarea studiilor.
chiar pana la 26 ani trebuie sa-i plateasca pensie, daca fata face si cursuri de master.
Si daca fata ramane repetenta vreo 3 ani la rand se plateste pensia pana la 30 de ani? Intreb pentru ca si eu sunt intr-o situatie similara (fata de 19 ani,studenta in anul I la zi si platesc pensie de intretinere).
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensie alimentara
dhik
buna ziua,
as vrea si eu sa ma lamuresc in privinta pensiei alimentare, dar sa va spun despre ce este vorba.
Fata sotului meu are 19 ani, a terminat liceul ... (vezi toată discuția)