avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... liniste in propria casa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

liniste in propria casa

Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje. Cand m-am mutat in acest bloc la parterul blocului era tot apartament (eu avand apartament la etajul I).Cutimpul proprietarul apartamentului de la parter mi-a cerut acceptul sa-si extinda apartamentul. A primit acceptul (a avut nevoie de acordul proprietarilor pentru extindere-constructie) ca apoi sa inchirieze o parte din spatiu unei societati care are ca ''activitate'' jocurile de noroc si o parte o foloseste in ''activitatea'' de Cafe Bar. In prezent intampin neintelegeri in ceea ce priveste linistea pe care o aveam inainte de a fi aceste ''activitati'' in apartamentul respectiv. Deci nu e spatiu destinat desfasurarii activitatilor economice. M-i se pare firesc sa ma intrebe si pe mine cineva daca sunt de acord cu astfel de activitati care produc atat zgomot - galagie. Nu cer nimic decat sa am liniste in propria casa, nu deranjez si nu vreau sa fiu deranjata atat de zgomotul aparatelor de joc cat si de unii clienti care au diferite moduri de asi manifesta bucuria sau supararea in diferite cazuri. Am incercat sa discut atat cu proprietarul cat si cu cel care a inchiriat o parte din apartament-spatiu, sa faca ceva in acest sens, sa nu mai fiu nevoita sa cobor pentru a atrage atentia zgomotului prea mare. Este posibil,sa isi descida orice fel de activitate fara sa aiba acordul proprietarilor? Nu am dreptul sa stau in liniste in propria casa datorita unui astfel de vecin pe care nu-l intereseaza ca nu am liniste? venind cu scuze de genul ca asa fac aparatele, ca asa sunt clienti si nu are ce sa le faca. Si eu cu ce sunt vinovata? Ce pot sa fac sa am liniste in propria casa?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:03, 16 Noiembrie 2009
1. Adresati-va primariei pentru verificarea (eventual suspendarea) autorizatiei de functionare a firmei care are drept activitate jocurile de noroc;
2. Adresati-va politiei cu plangere pentru tulburarea ordinii si linistii publice;
Dv v-ati dat acceptul. Dar pentru ce anume?
Iata ce spune legea 230/2007 de functionare a asociatiilor de proprietari

Art. 42. - Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.

Ati stiut pentru ce ati dat acceptul?
M-am uitat acum pe declaratia mea, data la notar si scrie asa: ''declar prin prezenta ca sunt de acord sa realizeze inchiderea cu tamplarie PVC si extinderea spatiului, proprietatea lor, situat in mun.Iasi, str......''. Deci mi-am dat acordul sa isi extinda spatiul dar nu sa desfasoare activitati de genul acesta. Poate sa desfasoare orice activitate fara sa nu-i pese de ce ''produce''?
Nu, nu poate sa desfasoare orice activitate. Poate mai cititi in acea declaratie.
Vedeti daca in momentul cand v-ati dat acordul pentru extindere, acea extindere era ceruta de firma ce functiona deja acolo. Sau a fost ceruta de proprietarul apartamentului si nu functiona acolo nici o firma?
Si chiar daca functiona acolo o firma, la schimbarea obiectului de activitate, Registrul comertului obliga reprezentantii firmei sa aduca acordul asociatiei (comitet reprezentat de presedinte si vecini direct afectati). Fara acest acord nu-i da autorizatia de functionare ( cu 5 stampile printre care de la sanatate si mediu).
Faceti sesizare la politie si primarie. Daca acestia constata ca nu se respecta legislatia referitor la linistea publica or sa-i opreasca. Daca vor constata ca nu au autorizatii va fi si mai rau pentru ei.
In ce cartier e acest spatiu?
Mie mi se pare ciudat ca aceast acord a fost dat la notar printr-o declaratie.
De fapt, ce inseamna ca si-a extins spatiul? Unde si-a montat aceste termopane si de ce era nevoie sa semnati la notar toate acestea?
In momentul in care ati dat aceasta declaratie la notar, ce stiati despre ce se va intampla in locuinta de dedesupt? Ca va fi locuita in continuare sau ca va fi inchiriata?

Alte discuții în legătură

Acordul vecinilor sală jocuri de noroc Iesan Vasile Iesan Vasile Bună ziua, Recent la parterul blocului sa deschis o sală de jocuri de noroc (păcănele). Sunt vecini direct (perete comun) cu acest spațiu, zgomotul ... (vezi toată discuția)
Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier Jvs81 Jvs81 Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. de curând s-a deschis o sala de jocuri cu program ... Jeasminne Jeasminne Bună ziua. De curând s-a deschis o sala de jocuri cu program non-stop sub apartamentul meu, ceea ce duce la lipsa linistii și gălăgie în mod constant, ... (vezi toată discuția)