avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inundatie de la vecini
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inundatie de la vecini

locuiesc la bloc la et 1 din 4.vecinul meu de deasupra are instalatia de apa stricata si tavanul meu este umed si a incaput sa cada bucati din el.acelasi lucru mi se intampla si in balcon (care e infundat)unde pune rufe la uscat(nu are masina cu storcator)si a inceput sa curga din el.am vb cu el in repetate randuri dar nici nu ma baga in seama.avand in vedere ca e de rea credinta ce pot face?unde sa ma adresez?multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:27, 12 Decembrie 2018
Aveti asigurare obligatorie? Daca aveati, rezolvau ei...
Asa...eu cred ca ar trebui sa luati legatura cu un avocat care sa formuleze, in baza legi 196/2018, sau a codului civil ( stie dumnealui articolul...) o somatie pentru repararea stricaciunilor cauzate de vecin, altfel il chemati in instanta si va plati dumnealui si avocatul dvs...
Sa aveti martori si presedintele impruna cu un membru al asociatiei, sa faca o constatare In scris a pagubelor suferite.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Notificati oficial vecinul in cauza cu obligatia remedierii deficientelor la proprietate -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta de judecata
Daca tavanul dv este ud initial trebuie sa se evidentieze concret statutul instalatiei care genereaza prejudiciile deoarece poate fi vorba despre defectiune la instalatia parte comuna si raspunde asociatia de proprietari sau defectiune la instalatia individuala si raspunde proprietarul


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie de la vecin carmen_dida carmen_dida Buna seara. Am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Locuiesc la etajul 5 al unui bloc cu 10 etaje. De cativa ani, plafonul din baia mare a ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartament AltaMihaela AltaMihaela Buna seara, Stau la etajul 1 intr-un bloc de 10 etaje. Am avut in apartament o baie de serviciu pe care am transformat-o in dresing. Administratorul spune ... (vezi toată discuția)
Modificare instalatie scurgere Chelba Elena Chelba Elena Va rog sa ma indrume cineva intr-o problema cu care ma confrunt. locuiesc intr-un bloc cu noua et eu stau la et 8. et 9 avea o terasa deschisa de jur ... (vezi toată discuția)