avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lamurire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lamurire

O cunostinta de a mea a avut o relatie cu o minora , dar s-a despatit de ea dupa care ea i-a spus ca este gravida, atunci el de frica s-a impacat cu ea. Ea a ramas gravida dar el este f sigur ca nu este copilul ei pentru ca a auzit de la diverse persoane ca fratele ei s-a laudat ca intretine relatii sexuale cu sora lui. Cunostinta mea a acceptat sa locuiasca cu ea si parintii ei chiar daca stia ca nu este copilul lui . In aceeasi casa locuieste si fratele ei. Intr-o seara fratele ei a sarit cu toporul la el si i-a spus sorei lui sa nu se culce cu el ca vrea sa-l omoare. Atunci el a plecat de la ea si i-a spus ca daca vrea sa fie cu el sa se mute la el. Ea a venit la el dar fratele ei a sunat-o si i-a spus sa mearga acasa si a plecat de la el.Mentionez ca are facuta sesizare la politie de cele ce i s-au intamplat. Drept urmare va rog sa-mi raspundeti daca poate fi tras la raspundere conform legilor in vigoare. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:31, 29 Noiembrie 2009
Actul sexual cu un minor



Art. 198. - Actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex, care nu a implinit varsta de 15 ani, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex intre 15-18 ani, daca fapta este savarsita de tutore sau curator ori de catre supraveghetor, ingrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori daca faptuitorul a abuzat de increderea victimei sau de autoritatea ori influenta sa asupra acesteia.

Daca actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex, care nu a implinit varsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de catre faptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi.

Daca faptele prevazute in alin. 1-3 au fost savarsite in scopul producerii de materiale pornografice, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi, iar daca pentru realizarea acestui scop s-a folosit constrangerea, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 18 ani si interzicerea unor drepturi.

Cand fapta prevazuta in alin. 1 a fost savarsita in imprejurarile prevazute in art. 197 alin. 2 lit. b) ori daca faptele prevazute in alin. 1-4 au avut urmarile prevazute in art. 197 alin. 2 lit. c), pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 18 ani si interzicerea unor drepturi.

Daca fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

Nu ne-ati zis cati ani are minora.
15 ani
S-au cunoscut cand avea 15 ani impliniti sau mai inainte de a implini aceasta varsta?
nu avea 15 ani impliniti

Alte discuții în legătură

Corupere de minori iulian11 iulian11 buna la toti. am si eu o intrebare daca nu va suparati. care e diferenta dintre act sexual cu minor si viol minor? adik ma refer la faptul dak persoana ... (vezi toată discuția)
Infracþiunea de viol ! alexsisco alexsisco Buna seara , cine imi poate spune care este raportul dintre infracţiunea de viol şi act sexual cu un minor ? (vezi toată discuția)
Poate fi corupere de minori?... andrandra andrandra am 15 ani jumatate si prietenul meu are 22...vreau sa stiu daca exista vreun risc ca acesta sa fie acuzat de corupere de minori, sau daca parintii mei pot face ... (vezi toată discuția)