avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociat unic decedat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociat unic decedat

cum se inchide un srl al carui asociat unic a decedat?
Cel mai recent răspuns: georgiana_alina , utilizator 21:43, 3 Iulie 2017
Daca mai retin de la capitolul "succesiuni",daca chiar nu intereseaza pe nimeni firma (asociatul unic era de toate in firma si era numai el singur,fara sa detina spatii,etc.-de aici lipsa interesului altora de preluare-si mai ales "excelentele conditi"in care sa functioneze o firma,astazi)...parca mai era ceva cu renuntarea expresa la mostenire......si cei indreptatiti,pina la gradul patru, nu vor, pur si simplu !
Cu respect !
romania inedit a scris:

Este nevoie de o hotarare a ...asociatului unic in acest scop .

:rofl: Asta-i mai tare decat bancul cu Bula si diferenta dintre teorie si practica.
Teoretic ai dreptate. Dar practic cum mama ei de viata aduci mortul de la groapa pentru a mai hotara in vreun sens.

Mi-ai luminat ziua @romania inedit.

@ Danbv,
Ca sa pricep si eu ...despre ce vorbim: mortul asta, in afara de partile sociale, nu avea si el vreo ... pereche de izmene in masa succesoarala care sa pasioneze pe cineva?
Daca nu avea, atunci, nefiind nimeni interesat sa accepte mostenirea, se poate renunta la ea si toate rubedeniile acelea devin la fel de straine de societatea asta cum sunt eu acum.
Daca vrea cineva ceva din mostenire atunci se alege si cu ...partile sociale.
Si atunci intrebarea e: scrie ceva in actul constitutiv referitor la continuarea societatii cu mostenitorii asociatului decedat!?
Daca scrie si ii vine ideea sa o continue, poate sa o continue.
Sau poate sa ceara in justitie (tribunalul de la sediul soc. )dizolvarea societatii pentru faptul ca nu mai are organe statutare. Banuiesc ca mortul era si administrator. In acest caz se va judeca cu societatea reprezentata printr-un curator numit de instanta in conditiile art 44 c. proc. civ. (parerea mea).

La dezbaterea succesiunii (pasiv + activ, adica datorii + drepturi) mostenitorii vor primi in cotele stabilite masa succesorala. Indiferent daca exista renuntatori la mostenire, tot va exista un mostenitor care va primi partile sociale ale societatii comerciale si pentru care va fi responsabil.
In cazul decesului asociatului unic al unui SRL, societatea nu se dizolva daca in contractul de societate s-a stipulat ca societatea continua cu mostenitorii asociatului decedat. In absenta unei asemenea stipulatii contractuale, societatea se dizolva iar mostenitorii asociatului decedat au dreptul la beneficii si suporta pierderile pana in ziua decesului asociatului (daca au acceptat succesiunea pur si simplu). Dizolvarea se poate cere de orice persoana interesata, de catre stat, prin Ministerul Finantelor sau de catre Oficiul Registrului Comertului printr-o cerere adresata Tribunalului de la sediul social aal societatii.
romascanu a scris:

romania inedit a scris:

Este nevoie de o hotarare a ...asociatului unic in acest scop .

:rofl: Asta-i mai tare decat bancul cu Bula si diferenta dintre teorie si practica.
Teoretic ai dreptate. Dar practic cum mama ei de viata aduci mortul de la groapa pentru a mai hotara in vreun sens.

Mi-ai luminat ziua @romania inedit.

@ Danbv,
Ca sa pricep si eu ...despre ce vorbim: mortul asta, in afara de partile sociale, nu avea si el vreo ... pereche de izmene in masa succesoarala care sa pasioneze pe cineva?
Daca nu avea, atunci, nefiind nimeni interesat sa accepte mostenirea, se poate renunta la ea si toate rubedeniile acelea devin la fel de straine de societatea asta cum sunt eu acum.
Daca vrea cineva ceva din mostenire atunci se alege si cu ...partile sociale.
Si atunci intrebarea e: scrie ceva in actul constitutiv referitor la continuarea societatii cu mostenitorii asociatului decedat!?
Daca scrie si ii vine ideea sa o continue, poate sa o continue.
Sau poate sa ceara in justitie (tribunalul de la sediul soc. )dizolvarea societatii pentru faptul ca nu mai are organe statutare. Banuiesc ca mortul era si administrator. In acest caz se va judeca cu societatea reprezentata printr-un curator numit de instanta in conditiile art 44 c. proc. civ. (parerea mea).

:vishenka: multumesc ,subscriu la ce ati spus d-voastra . Modul de exprimare al d-voastra m-a facut sa rad de una singura. Sincer va multumesc ca m-am inveselit putin =D> =D> =D>

Alte discuții în legătură

Lichidare srl av_gabitza av_gabitza Buna ziua, am o situatie cel putin ciudata la prima vedere. asociat unic din srl decedeaza. 3 succesori accepta mostenirea pur si simplu, astfel ca in ... (vezi toată discuția)
Mostenire parti sociale. dizolvare si radiere societate oana_miruna oana_miruna Am urmatoarea problema daca ma puteti ajuta... Mama mea era asociata impreuna cu matusa la un SRL, mama a decedat iar eu sunt unic mostenitor. Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Decesul unui asociat al firmei CsatariRobert CsatariRobert Daca un asociat a decedat si a mai ramas doar unul care sunt urmarile? Firma are datorii neincheiate cu statul. Firma cand ajunge la pragul falimentului? Si ... (vezi toată discuția)