avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am dat 3000€ unei persoane pentru a-mi angaja ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am dat 3000€ unei persoane pentru a-mi angaja copilul la o societate, lucru care nu s-a întâmplat. Cum să procedez?

Am dat suma de 3000€ unei persoane cu martori pt a mi angaja copilul la o societate ceea ce nu s a intimplat de 6 luni
Am cerut banii inapoi sibpetsoana ma minte in fiecare zi ca ai restitue
Este o persoana publica sotia primarului so comtabila primariei
Cum sa procedez?
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mascool , utilizator 12:37, 20 Decembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

mascool a scris:

Societatea nu este acelasi lucru cu institutie a statului, Amestecam lucrurile, Mergem exact pe speta data, As vrea sa fiu lamurit care sunt elementele constitutive ale infractiunii de luare de mita atat timp cat doamna care a primit banii este sotia primarului si in acelasi timp contabila la primarie (practic profesia ei este egala cu zero in acest context)?

Stimate domn “mascool”, daca refuzati sa intelegeti ce va spun avocatii, de ce mai cereti opinii? Puteti sa o dati oricum, e dare de mita, in partea dvs. Si ca nu va place, tot aia e.
Invocati faptul ca “Societatea nu este acelasi lucru cu institutie a statului”, dar luati in considerare aspectul ca doamna e contabila la Stat.
Aveti atatea fracturi de logica, incat nu mai contati nici pe ideea ca “va pricepeti mai putin”, pt ca nu va pricepeti deloc. :)
Ascultati ce va spune “cyan”, pt ca omul e jupân pe meserie.
Succes! Poate, din experienta asta, veti trage niste invataturi. Desi, am indoieli.
Da, societatile nu sunt institutii, dar pot fi si societati de stat, unele chiar in subordinea primariei...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum sa procedati ? Sa nu mai dati spaga pentru asa ceva ! Baietelul sau fetita dumneavoastra sa puna mana pe carte, sa se prezinte la concurs, pentru ca la bugetari altfel nu se poate si daca merita, va fi angajat fara nicio spaga. Acuma sa va spun si ceva din mentalitatea oamenilor de personal, cand ai peste 18 ani si vi sa te angajezi, cu tactu de mana, zau ca deja ai pierdut 50 % din sanse.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2018
viorel55, utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, o sa fiu lamurit ca este infractiunea de luare de mita cand o sa imi aratati elementele constitutive ale acestei infractiuni (exact paragraful/articolele de lege care o incrimineaza cu elementele constitutive ale acestei infractiuni in cazul doamnei contabile) pe principiul crede-l pe domnul ca asa este ca spune dumnealui nu merge. Toti presupuneti ca este o luare de mita ca tot asa, presupuneti, ca este vorba de o institutie a statului, Dar daca nu este asa? Poate trebuia ca angajarea sa fie la un abator. In alta ordine de idei, bine i-a facut, sa se invete minte si sa fie exemplu si pentru altii, iar daca tot are mii de euro sa dea la mai multi poate o rezolva ceva, dar nu ii doresc sa fie tratat de un medic care a fost angajat asa cum doreste dumnealui sa angajeze. Daca dai bani femeii de serviciu din prefectura ca sa iti angajeze fiul chiar in prefectura tot luare de mita este?
Nu mai postez pe acest subiect, va las pe dumneavoastra, sa imi sariti la jugulara pe mai departe,
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2018
mascool, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@mascool, toata lumea isi da cu presupusul atata timp cat initiatorul topicului a disparut din peisaj si nu raspunde la intrebarile userilor, ne spergem capul cu "prima slujba" a odorului iar userul sta pe margine si se gandeste daca a procedat bine sau nu deschizand un astfel de subiect. De ce sa nu recunoastem, toti parintii doresc sa isi ajute copiii, apeland la cunostinte, prieteni, amici, prin metode mai mult sau mai putin ortodoxe, dar cred ca toti sunt stupefiati de suma inaintata, 3000 de iepuroi te pun pe ganduri, de spre ce slijba o fi vorba, primareasa implicata, e ceva putred in DK!
Pana la stabilirea faptului ca a fost savarsita infractiunea de dare/luare de mita, sa consideram in spiritul sarbatorilor de iarna ca a fost, in realitate, o donatie pentru unul sau mai multi porci vietnameze, de Mangalita, sau mai degraba pentru un taur pe care sa il gateasca primareasa pentru asistatii sociali din localitate.
Femeia de serviciu din prefectura nu este persoana de decizie, asa ca pentru ea se poate considera pomana si in niciun caz luare de mita. Amestecati s... cu prefectura!
Nu va sare nimeni la jugulara, chiar daca nu mai postati, ideea este ca dupa cum a fost descrisa "operatiunea" de catre utilizatorul care a deschis topicul, nu te poate duce gandul decat la dare de mita si in niciun caz la donatie, daca era vorba de preoteasa localitatii atunci nu discutam de dare de mita ci de ajutor acordat bisericii in suferinta!

Alte discuții în legătură

0% dintre ofiterii mai romani accepta mita papic8 papic8 A aparut de curand un reportaj la Antena3. Directia Anticoruptie din MAI si-a testat colegii. Din 60 si ceva ofiteri testati, 6 au accepta mita. Pacat ca ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces penal, recuperare spaga ion73_09 ion73_09 Buna ziua Am rugamintea sa imi dea si mie cineva un sfat! Am avut un contract cu o primarie si dupa semnarea lui am inceput lucrarile si evident platile ... (vezi toată discuția)
Mita ilegala in sectorul privat? w0lfshad3 w0lfshad3 Stiu cu 99% siguranta ca anumite persoane dau mita, intr-o firma particulara la care am lucrat, si care m-au sicanat probabil pentru ca sa dau si eu mita ca ... (vezi toată discuția)