Sunt intr-un complex residential nou, la semnarea contractului de vanzare ni s-a impus clauza prin care timp de minim 5 ani vom avea ca administrator o firma a dezvoltatorului. Avem o taxa de management de 110 lei /apartament care creste la fiecare 6 luni, se fac cheltuieli dupa bunul plac, cheltuielile sunt umflate. Cum putem renunta la serviciile acestei firme , capusa, daca am semnat clauza in C-V ? Am reusit sa ne inffintam asociatie de proprietari. Intre asociatia de proprietari si aceasta firma ,nu exista un contract.
Am incheiat in septembrie o promisiune de vanzare cumparare a unui apartament. La sfarsitul lunii iulie urmeaza sa inchei contractul de vanzare cumparare, am cerut un draft si am constatat ca trebuie sa ma oblig sa respect un contract de administrare, incheiat intre dezvoltator si o firma de "curatenie". Contractul de administrare "se incheie pe o perioada de 10 ani iar dupa expirarea duratei, se va prelungi in mod automat cu perioade succesive de cate 5 ani. Mentionez ca in promisiunea de vanzare cumparare nu este specificat absolut nimic. Imi doresc sa inchei acest contract de vanzare cumparare dar nu cu aceasta clauza. Dezvoltatorul spune ca daca nu-s de acord sa semnez, pierd avansul. Este adevarat?