avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1412 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Asigurare medicala pe aigurarea sotului?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Asigurare medicala pe aigurarea sotului?

Buna ziua, am si eu o intrebare. Nu lucrez, nu am sigurare medicala si nu stiu care ar fi cea mai rentabila cale spre obtinerea acestei asigurari.
1- asigurare pe numele meu, cu acte doveditoare ca nu am venit.
2- asigurare pe numele sotului.
3-asigurare la diferite case de asigurare particulare, unde pretul asigurarii este mai mic/ an, decat la CAS. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ANALIROMAN , utilizator 11:11, 16 Noiembrie 2009
Cea mai rentabila este asigurarea in considerarea asigurarii sotului
Daca nu aveti nici contract de asigurari sociale(CAS),nici pamant..etc...cea mai rentabila cale este aceea de a va lua sotul in deducere la locul de munca (completand dumneavoastra o declaratie pe propria raspundere ca nu realizati venituri si sunteti de acord ca sotul sa va ia in deducere pt. intretinere),iar societatea respectiva va intocmi declaratiile catre fd. de sanatate cu dumneavoastra ca persoana in intretinere-sotie. In cazul in care aveti nevoie de adeverinta pt. medic se elibereaza de la societatea unde lucreaza sotul.....si se verifica de Casa de Sanatate (pe baza declaratiei depusa de societate anexa 2b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cardul european de sanatate - tergiversare emitere, asigurare alternativa iondragomir iondragomir Sunt total dezamagit si dezorientat.Am fost astazi la Casa judeteana de asigurari de sanatate,unde mi-am depus actele pentru obtinerea cardului european de ... (vezi toată discuția)
Cum dobandesc calitatea de coasigurat? Mira_A Mira_A Buna ziua, care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a dobandi calitatea de coasigurat? cui ma adresez? angajatorului sotului? va rog modele ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de coasigurat liliand50 liliand50 De unde se obtine o adeverinta de coasigurat pentru sotul meu care este cetatan strain,casatorit in Romania,are rezidenta permanenta in Romania si are si medic ... (vezi toată discuția)