avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neconcordanta intre CCM si CIM Spital
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neconcordanta intre CCM si CIM Spital

Buna ziua,

Institutia in care am lucrat nu are CCM la nivel de unitate in schimb exista cea de la ASSMB iar in acest CCM este specificat

ca, perioada de proba pentru personalul cu pregatire medie ce urmeaza sa se angajeze in functii de executie (exact cazul meu) este de 30 zile iar

clauza din CIM este de 90 zile.

Problema se pune in felul urmator am fost dat afara in a 87 zi deoarece nu am vrut sa semnez documente nu tocmai legale din cadrul Serviciului Achizitii acestea nefacand parte din fisa postului eu fiind

detasat din cadrul altui departament dar decizia de detasare fiind expirata de 14 zile

Am observat ca, clauzele CIM nu pot fi inferioarte clauzelor CCM imediat superior.

Iar in cazul meu intrebarea e daca am vreo sansa in instanta.

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2018
indexia, utilizator
Cel mai recent răspuns: indexia , utilizator 09:17, 15 Decembrie 2018
Ne puteti posta continutul celor doua clauze, intrucat nimeni nu va poate spune clar ce sanse aveti , de castig sau de pierdere?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua,

aceasta este clauza CCM

" ART. 21
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 120 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere, astfel:
a) medici, farmacişti, biologi, biochimişti, chimişti, profesori CFM, fiziokinetoterapeuţi, asistenţi medicali, dentişti, psihologi, logopezi etc. cu studii superioare, superioare de scurtă durată sau postliceale:
- 20 de zile - dacă au mai fost angajaţi în altă unitate sanitară;
– 30 de zile - dacă au mai lucrat în profesie, dar nu într-o unitate sanitară;
– 90 de zile - debut în profesie;

b) 30 de zile - alt personal cu pregătire superioară, superioară de scurtă durată sau postliceală;
c) 20 de zile - pentru personalul cu pregătire medie ce urmează să se angajeze în funcţii de execuţie medico-sanitare: surori medicale, brancardieri, infirmiere, maseuri, nămolari etc.;
d) 30 de zile - pentru personalul cu pregătire medie ce urmează să se angajeze în funcţii de execuţie, altele decât medico-sanitare;
e) 5 zile - pentru personalul necalificat;
f) 45 de zile - pentru personalul provenit din altă unitate similară ce urmează să ocupe posturi de conducere;
g) 60 de zile - pentru personalul provenit din afara sistemului sanitar ce urmează să ocupe posturi de conducere, cu excepţia membrilor comitetului director;
h) 90 de zile - pentru personalul ce urmează să ocupe posturi de conducere la debutul în funcţia de conducere.

(2) Verificarea aptitudinilor profesionale la încadrarea persoanelor cu handicap se realizează exclusiv printr-o perioadă de probă de maximum 30 de zile calendaristice.
(3) Pe durata perioadei de probă salariatul se bucură de toate drepturile şi are toate obligaţiile prevăzute în legislaţia muncii, în contractul colectiv de muncă aplicabil, în regulamentul intern, precum şi în contractul individual de muncă.
(4) Pe durata executării unui contract individual de muncă nu poate fi stabilită decât o singură perioadă de probă.
(5) Prin excepţie, salariatul poate fi supus la o nouă perioadă de probă în situaţia în care acesta debutează la acelaşi angajator într-o nouă funcţie sau profesie ori urmează să presteze activitatea într-un loc de muncă cu condiţii grele, vătămătoare sau periculoase, cu consultarea organizaţiilor sindicale reprezentative din unitate, afiliate organizaţiilor semnatare ale prezentului contract colectiv de muncă.
(6) Perioada de probă constituie stagiu de cotizare.
(7) Perioada în care se pot face angajări succesive de probă ale mai multor persoane pentru acelaşi post este de maximum 12 luni."

Clauza din CIM

" Alte clauze:

a) Perioada de proba este de 90 zile calendaristice

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata debutului in munca dsy dsy Buna seara! Doresc sa stiu care este cadrul legal de trecere intr o alta grila de salarizare....de la asistent medical debutant la asistent ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba rraicu rraicu Buna! Am si eu o intrebare legata de perioada de proba ; pentru functiile de executie aceasta este, cf. legii, de 30 zile iar pentru functiile de conducere ... (vezi toată discuția)
Gradatii bibliotecar sanda1956 sanda1956 Doresc sa stiu daca functia de bibliotecar debutat constituie o gradatie (vezi toată discuția)