buna seara.am o casa primita mostenire la mai multi km de locul in care stausi de vreo 4 ani un vecin a imprejmuit 130mp din terenul pe care il am pe acte.apoi si-a facut o terasa pt barul care il avea deja cu temelia exact pe linia de delimitare a celor doua proprietati.apoi un grajd pe aceeasi linie.am facut reclamatie la primarie si mi-au raspuns ca vecinul li-a spus ca el a vb cu bunica mea sa-si faca aceste constructii dar nu au nici un fel de acord scris.acum nu stiu cum sa mai procedez.ma puteti sfatui?multumesc.
buna seara!
inspectoratul trebuia sa va raspunda intr-un tremen de 30 zile.
daca a trecut acest termen, nu aveti decat sa ssesizati instanta de contencios administrativ.
Sfatul meu este sa faceti plangere penala la politie si la parchet pentru tulburare de posesie si pentru ridicarea unei constructii ilegale pe terenul dvs impotriva vecinului cu barul! Este mult mai rapid , nu va costa absolut nimic si , in cele din urma , va trebui sa darame acea constructie ! De asemenea , puteti sa faceti plangere si pentru amenintare , aratand organelor abilitate ca ati fost amenintat de catre vecinul respectiv cu instigarea altor persoane la saravrsirea de infractiuni impotriva dvs si a familiei!
Succes!
acest lucru l-am facut in luna iulie.am facut la politie iar raspunsul a fost:"terenul nu e ste un imobil" iar parchetul dupa ce am fost in audienta:"parchetul nu da terenul inapoi la oameni"am sesizat primaria,raspuns:"nu are autorizatie si nu este de competenta primariei fapt pt care va rugam sa va adresam instantei de judecata" iar inspectoratul de stat in constructii mi-a spus verbal prin inspectorul la care a ajuns sesizarea mea:"astapta acasa un raspuns" iar raspunsul nici acum nu a venit desi au trecut cele 30 zile.ceea ce ma deranjeaza este faptul ca sunt unul dintre putinii romani caruia nu ii aste amenintat serviciul de criza dar imi este amenintat de lipsa mea de la servici,timp pierdut pt a recupera ceea ce este deja al meu si prin care il pot dovedi prin toate actele de proprietate posibile.daca dupa 20 de la revolitie traim asa ceva in romania il regret amarnic pe ceausescu.toti acesti functionari care isi bat joc de banul public si de cetatenii acestei tari ar trebui asa cum a spus cioroianu mutati in desert sa-isi faca propriul clan.e mai rau ca atunci cand iti luat cu forta daca aveai mai mult de o casa.bv domnilor care ne cersiti voturile.
Mie povestea mi-a parut foarte incurcata... ba certificatul e pe mai putini mp, ba bunica a vandut... etc. E dificil astfel aici sa va indrumam corect fara sa fi vazut actele.
Mergeti cu actele la un jurist sa va faca tradicerea lor si vedeti ce pasi trebuie urmati.
Nu inteleg de ce nu v-au raspuns in scris, de ce parchetul a raspuns in acel mod (pare ca va solicitati proprietatea in penal?!!) etc.
Dv, ati facut sesizari, dar in ce masura ele sunt corect indreptate si intemeiate, nu stiu...
Am sanse?
ungu
buna seara.in anul 1989 bunicul meu a decedat.bunica mea a deschis succesiunea si cei 4 copii au fost citati de catre notarul de stat sa se prezinte pt ... (vezi toată discuția)