avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... FOND REPARATII
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

FOND REPARATII

Buna ziua!

In cazul unei inchirieri a unui apartament, as dori sa stiu cine platesteste fondul de reparatii pe perioada cat stau chiriasii in casa.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 11:00, 16 Noiembrie 2009
Fondul de reparatii se plateste ce catre proprietar, daca in contractul de inchiriere nu s-a prevazut altfe.
De obicei in contractul de inchiriere se stipuleaza obligatia chiriasului de a plati cotele de intretinere. Legea spune ca daca s-a prevazut in contract obligatia chiriasului de a plati cotele de intretine la asociatie, atunci chiriasul este obligat si la plata fondului de rulment.
Dar fondul de reparatii e in sarcina proprietarului, repet, daca nu ati prevazut altfel in contract, deoarece contractul este "legea partilor".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperisul buclucas Dan Neagu Dan Neagu Bun gasit, Astazi am primit o instiintare de la presed. AP, ca va apela la instanta daca nu platesc la fondul de reparatii al asociatiei. Precizez ca am ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment achitat de chirias sau proprietar? ndan57 ndan57 stie cineva daca si unde anume(articol lege)se arata in cazul unui apartament cu chiriasi cine anume plateste fondul de rulment in situatia in care acesta se ... (vezi toată discuția)
Chiriașii plătesc fondul de reparații incluse în cheltuielile de întreținere? kikybaly kikybaly Bună seara, Aș vrea să știu dacă, conform legislației în vigoare, plata fondului de reparații și a fondului de rulment (cele incluse în cheltuielile ... (vezi toată discuția)