avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație copil

Bună ziua!In cazul în care mi s-a desfăcut contractul de muncă cf. Art 61 lit. a) mai beneficiez de indemnizație pt copil? Menționez că am lucrat 3 ani in firma respectivă și nu s-a luat în considerare faptul că sunt însărcinată!
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
Indo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 17 Decembrie 2018
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ sau de un anumit articol cu care a incetat c.i.m.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.daca urmeaza sa fiu mutata pe o alta functie in cadrul ... E307 E307 Buna ziua.Daca urmeaza sa fiu mutata pe o alta functie in cadrul aceluiasi angajator, dar pe o perioada determinata pe 24 luni si raman insarcinata in acest ... (vezi toată discuția)
Indemnizație crestere copil Raysa94 Raysa94 Indemnizație crestere copil Buna dimineata, Am lucrat la o firma 13 luni ,mi-am dat demisia ,am avut carte de munca până pe 28.07.2020. Mai pot ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie creșterea copilului Alexandra drumea Alexandra drumea Am născut in noiembrie si am fost in concediu pana in februarie si mia desfăcut contractul in martie.vreau să ști dacă mai iau indemnizația decand sa ... (vezi toată discuția)