avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modalitatea de calcul a indemnizatiei pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modalitatea de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului

Va rog sa-mi comunicati care este modalitatea de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 17:32, 16 Noiembrie 2009
Exista o adeverinta care se completeaza de catre angajatoru in care sunt trecute veniturile realizate in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului.
La aceste venituri (nete) de cacluleaza cei 85%
suma veniturilor realizate in cel 12 luni / 12 luni x 85% = cuantum indemnizatie
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile profesionale realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite.
Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, denumite in continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul venituri indemnizatie crestere copil barbone_2006 barbone_2006 buna ziua. in feb urmeaza sa nasc.eu am avut 2 contracte de munca, unul de 8 h si unul de 2h. eu voi solicita indemnizatia de crestere copilului cu 85% din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului marioos marioos Am o nelamurire: ce venit se ia in calcul pentru obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului, venitul net sau venitul brut? (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei pentru cresterea copiului luminitamaria luminitamaria -sunt profesoara si m-ar interesa daca venitul din meditatii se adauga la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului?daca da ce ar trebui sa fac ... (vezi toată discuția)