avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Caz de coruptie?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Caz de coruptie?

Buna ziua!

O asociație culturala non-profit, asociata unui partid, face diferite proiecte pt. care primește finanțare de la stat. (95% de la stat si 5% contribuție proprie)

Daca pt. desfășurarea proiectului sunt necesare servicii contractate de la externi (de ex. firme de transport, cazare, etc.) procedura de întocmire a proiectului prevede ca trebuie căutate minim 3 oferte de la firme diferite și evaluate de către o comisie formata din 3 membrii a asociației; în final trebuind aleasa oferta cea mai ieftina.

Cand serviciile contractate de la firme externe corespundeau celor oferite de firma sa, președintele asociației a făcut întotdeauna parte din comisiile acestor proiecte dar în același timp era/este și ofertant. Bineînțeles întotdeauna iese câștigătoare firma sa.

Întrebarea mea:
Este vorba aici de corupție?
Președintele fiind în comisie (ba chiar șeful comisiei) nu mi se pare ca poate fi obiectiv in alegerea ofertei cele mai bune din moment ce firma sa este una dintre cele ofertante (iar celelalte oricum îs doar de forma). Totodată este vorba despre bani de la bugetul de stat, chiar dacă președintele nu este funcționar public.

Mulțumesc pt. clarificări.

P.S.: Problema este ca am făcut și eu un proiect și am cerut acest tip de finanțare iar respectivul președinte a depus o oferta din partea firmei sale. Acuma nu știu ce sa fac. Nici n-as vrea sa fac "scandal", dar nici sa ma bag în ceva ilegal.
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2018
AureliaStamate, utilizator

Alte discuții în legătură

Caz de coruptie sau nu? AureliaStamate AureliaStamate Situatia: ONG face diferite proiecte pt. care primeste finantare de la stat. La proiectele in care se contracteaza servicii externe procedura prevede ca ... (vezi toată discuția)
Pret neobisnuit de scazut claudiarotar claudiarotar Ce pot face in cazul unei achizitii directe....am patru ofertanti, iar unul dintre ei a prezentat un pret neobisnuit de scazut....criteriul de atribuire e ... (vezi toată discuția)
Achizitie neconforma omisiune sau completare de oferta ariaint ariaint Buna ziua, Avem urmatoarea situatie , AC deruleaza o procedura de achizitie directa, prin invitarea 1,2 sau mai multi OE. Conform norme interne chiar daca ... (vezi toată discuția)