avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Retragere membrii fondatori
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Retragere membrii fondatori

Pentru o asociatie,nou infiintata, daca un membru fondator din 3 doreste sa se retraga, care este procedeul? Mentionez ca asociatia are doar 4 membri, membrul fondator care doreste sa se retraga face parte din consiliul director ca secretar general.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:43, 13 Ianuarie 2019
Actele se pot autentifica de notar public sau atesta de catre avocat. Dvs. alegeti. Vedeti si cat e onorariul notarului vs. al avocatului. Difera.... Taxa de timbru judiciar si onorariul notarului respectiv avocatului pentru modificarea de acte constitutive o suporta asociatia, ca ea trebuie conform legii sa opereze prin Judecatorie modificarile propriilor acte. Desigur daca cineva demisioneaza intempestiv din Consiliul Director si prin asta forteaza asociatia sa faca o sedinta neprogramata de Adunare Generala si procedura de modificare, ar fi frumos sa doneze asociatiei suma respectiva, ca o pune la niste cheltuieli neprevazute... dar nu poate fi obligat sa o faca, pentru ca retragerea oricand din functia in care ai fost ales in organele de conducere si control ale unui ONG tine de dreptul constitutional de libera asociere si daca il costa semnificativ ar insemna sa ii limitezi indirect acest drept..... deci e un risc pe care si-l asuma asociatia.... Asa cum si un angajator isi asuma riscul ca un salariat sa demisioneze si sa trebuiasca sa caute inlocuitor, si o vreme acela sa nu fie inca asa de eficient pana se obisnuieste cu specificul postului.... Asta este. av. Radu Mititean

Marilena56 a scris:

Totodata, acest PV plus actele aditionale necesare modificarii pentru statut si act constitutiv, vor trebui atestate la notar inainte de depunerea lor la judecatorie? taxa de timbru va fi suportata de asociatie si nu de membru care renunta, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare membru fondator / presedinte puuv puuv Buna ziua, La infiintare am facut urmatoarele: acord de asociere intre cei 3 membri fondatori depus fiecare in banca aportul initial gasit un ... (vezi toată discuția)
Un membru fondator dorește sa iasă din asociație. Mirela1662 Mirela1662 Bună ziua, vă rog să mă ajutați în următoarea problemă: O asociație în curs de constituire cu 3 membri fondatori , s-a emis de către judecatorie ... (vezi toată discuția)
Convocarea adunarii generale Offset Offset Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Am infiintat o Asociatie ONG in decembrie 2020, 3 membrii fondatori. Acum, unul din membrii fondatori ... (vezi toată discuția)