avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Control vamal-suplimente alimentare achiziționate de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Control vamal-suplimente alimentare achiziționate de pe site online (ebay), pentru consumul propriu

Bună ziua! Am cumpărat dintr-un magazin online din India (de pe siteul ebay) o cutie cu Mentat (60 de comprimate), un supliment alimentar pentru întărirea memoriei, fabricat în India de compania Himalaya Drug Co.
La biroul vamal din localitatea mea de reședință am fost surprinsă de faptul că funcționarul vamal de serviciu a refuzat să îmi predea produsul spunând că este un medicament și că trebuie să prezint și o rețetă, eliberată de medicul de familie sau de către un medic specialist, împreună cu o copie a actului de identitate și ordinul de plată pentru produs (prezentate, verificate și validate de respectivul domn). Nu pretind că cunosc regulile de control vamal, dar mentionez că am cumpărat de câteva ori diferite suplimente alimentare,
pentru nevoile familiei și nu am avut nevoie de rețetă. Acest domn a motivat această condiție, după ce a citit pe eticheta produsului cuvântul "drug", care era inclus în însăși denumirea companiei Himalaya Drug Co. devenind foarte vehement atunci când am încercat să îi explic faptul că acest lucru nu are nici o legătură cu tipul produsului în cauză. Aș dori să aflu ce act normativ reglementează statutul suplimentelor alimentare în ceea ce privește controlul vamal. Vă rog, dacă este posibil, să mă edificați în acest sens, deoarece aș dori ca pe viitor să evit asemenea situații penibile.
Cu deosebită stimă, Ramona-Carmen Ciurdariu, orașul Arad

Alte discuții în legătură

Control vamal colet persoană fizică Ciurdariu Ramona Carmen Ciurdariu Ramona Carmen Bună ziua! Am achiziționat online, din India, de pe siteul ebay, un produs pentru îngrijirea sănătății, Mentat (60 comprimate ), pentru uzul ... (vezi toată discuția)
Norme vamale pentru suplimente alimentare Ciurdariu Ramona Carmen Ciurdariu Ramona Carmen Bună ziua! Aș dori să știu dacă există vreo prevedere legală cu privire la obligativitatea prezentării la controlul vamal a unor rețete medicale ... (vezi toată discuția)
De ce ....? Magda Staicu Magda Staicu ... trebuie sa pierd 5,49 lei, cheltuiti pe o punga de miez de nuca, \"produs cu deosebita grija in Romania de S.c. Efes Export ... Maracineni jud Ag, ... (vezi toată discuția)