avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am fost ales președinte al asociației de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am fost ales președinte al asociației de proprietari dar eu, deși stau acolo, nu sunt membru. Acum cineva din asociație contestă faptul că aș fi avut dreptul să semnez un contract de colaborare. Poate fi considerat uz de fals ce am făcut?

Bună ziua,

1. O să vă prezint pe scurt o situație cel puțin controversată pentru care aș avea nevoie de lămurire. Din cauza că asociația de proprietari al blocului nostru nu a avut președinte (a decedat in 2009) în funcție la ultima ADA s-a votat cu acordul meu să fiu președinte. Problema este că eu personal m-am mutat in 2015 în bloc iar de atunci nu am depus cerere pentru a deveni membru al asociației de proprietari iar din cât am înțeles din legea 230/2007 nu pot fi membru fără un acord de asociere. Corectați-mă dacă greșesc.

2. După ce m-au ales președinte primul lucru care am făcut a fost să semnez un contract de colaborare dintre AP și o firmă administratoare. Asta este marea problemă, cineva din asociație acum contestă faptul că nu aș fi avut dreptul să semnez nici un fel de document. Se consideră uz de fals acest lucru sau nu? Aș putea să anulez cumva contractul?
Ultima modificare: Duminică, 23 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: djszabi , utilizator 22:42, 22 Decembrie 2018
Tocmai de acea am opinat ca este o situatie speciala,datorita posibilelor consecinte,care daca stam drept sa ne gandim se datoreaza necunoasterii legii ,aspect care insa nu exonereaza de raspundere ..
Nu este corect sa ii catalogam "Gica contra",pentru ca niciunuia dintre noi nu ii convine sa fie inselat or aici este o situatie in care locatarilor li s-a impus o perioada sa achite lunar c/v indemnizatie pentru o persoana care nu intrunea conditiile sa exercite calitatea de presedinte de asociatie de proprietari
De acea am opinat ca este situatie aparte si complexa deoarece poate genera consecinte neplacute ..
Concret situatia trebuie solutionata printr-un compromis
Indiferent ce face presedintele semnatar al contractului,nu se poate contesta realitatea ca la data alegerii in functie nu intrunea conditiile legal impuse si de aici inclusiv instanta de judecata poate hotari daca se pot anula documentele semnate de acesta sau daca acesta trebuie sa restituie total indemnizatie perceputa pentru perioada cat a exercitat fara drept legal functia de presedinte de asociatie de proprietari
Nu am cerut nici o indemnizaţie. Totul am facut pro bono.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Decembrie 2018
djszabi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie de proprietari robertnelu robertnelu Buna ziua, Presedintele unei asociatii de proprietari trebuie sa fie proprietar in acel bloc? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie proprietari pierdere mandat la vanzare apartament tibia tibia Sunt presedinte al unei asociatii de proprietari si mi-am vandut apartamentul. Pierd automat calitate de Presedinte sau exista un termen? Mai e nevoie sa ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari lisapril lisapril Buna ziua . Sunt de 7 ani aleasa presedintele unei asociatii de proprietari si am descoperit recent ca la momentul alegerii mele eu nu eram membra a asociatiei ... (vezi toată discuția)