avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am luat TEAPA de la o firmă se ocupa cu prelucrarea ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am luat TEAPA de la o firmă se ocupa cu prelucrarea lemnului pentru scari interioare, blaturi etc. Cum pot recupera banii?

Buna, firma se ocupa cu prelucrarea lemnului pentru scari interioare, blaturi etc. Asa scriu ei pe site-ul unde isi prezinta firma. Am comandat de la aceasta firma online, prin numarul de telefon afisat pe site, mi-au trimis contract, factura. Dupa ce am achitat prin banca (am chitanta) nu mai primesc materialele. Sesizare la OPC am facut desi nu cred ca se va rezolva. Individul care raspunde la telefon, X dupa cum il gasesc pe internet in reclamele care si le face, mi-a mai raspuns de cateva ori dupa alt numar apelat de mine si imi cere numele pe care am efectutat comanda promitandu-mi ca se rezolva. A trecut mai bine de o luna desi marfa trebuia trimisa in decurs de 15 zile de la achitarea facturii. Probabil mai sunt si alte persoane in cauza. Ce pot face ? Firma o gasesc ca fiind activa.

-2.17 din regulament: www.avocatnet.ro/forum/main/... >
Ultima modificare: Luni, 24 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: iLLro , utilizator 13:43, 10 Iunie 2019
Încercați să insistati cu ANPC.
Altfel ar fi cu judecată și poate cu plângere penală daca ar fi vorba de înșelăciune.
E posibil sa nu fie înșelăciune în sens penal ci doar o întârziere.

Pe viitor incercati sa apelați la avocat pentru a va informa cu contractele ca sa aveti macar o garanție de realizare a ceva.

De pilda, eu cand merg sa fac un contract isi asigur ceva foarte serios.
Ultima modificare: Luni, 24 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am mai gasit pe net ca firma ar fi fost data in judecata. Mi-a facut reducere de 10% ca sa ii livrez toti banii. Daca era intarziere imi raspundea la telefon. Dar el nu mai raspunde. Multumesc
Este posibil sa fie tepari, cautati pe net si alte persoane pagubite de aceasta societate.
Daca sunt mai multe persoane in situatia dvs, se poate discuta si de inselaciune.
Bună seara!
Și eu sunt în aceeași situație, probabil este vorba despre aceeași firmă.
Acelasi lucru (dar partial) am patit si eu.
Au avut de montat niste scari din lemn. Lucrarea a fost facuta foarte prost si a inceput sa se deterioreze dupa nici 4 luni. Am sunat la ei dar nu mai raspunde nimeni, la nici unul din telefoane...
Exista contract, exista garantie, doar ca... ei nu mai pot sa livreze serviciile de garantie ca au fugit din tara.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
iLLro, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model plangere penala pentru inselaciune ninamldvn ninamldvn Buna ziua , Am nevoie de un ajutor . Lucrez ca si coordonator Avon atat pe numele meu cat si pe numele sotului . Pt a inscrie cat mai multe persoane pentru ... (vezi toată discuția)
Produs comandat online și plătit, dar nelivrat Daria B Daria B Ca persoana juridica am plătit online un produs comandat pe un site, valoarea produsului circa 2.000 lei Am fost sunată și mi s-a spus ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Ieri am facut o mare greseala. am gasit un anunt pe olx cu un ... mariuspisica28 mariuspisica28 Ieri am facut o mare greseala. Am gasit un anunt pe olx cu un telefon si era din alt oras. Tipii mi-au spus ca sunt firma, mai exact bsg amanet si nu pot ... (vezi toată discuția)