avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare drept crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare drept crestere copil

Va rog sa ma ajutati la urmatoarea intrebare.Am fost in Somaj,mi-am suspendat veniturile din Somaj si am intrat in Crestere copil,iar sotia mea a beneficiat de Concediul de Maternitate,va rog sa ma ajutati daca eu beneficiez de Icc incepand cu ziua urmatoare celei care sotia a terminat Concediul de Maternitate,daca eu am depus cererea pentru Icc in termen de 60 de zile de la data care a incetat concediul sotiei,sau imi va fi acordat de la depunerea cererii? Va rog sa-mi rspundeti,multumesc
Ultima modificare: Joi, 27 Decembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Doru2 , utilizator 00:57, 29 Decembrie 2018

Cornel Vasile a scris:

Ce motive a invocat instanta de a dat dreptate AJPIS-ului ?

Cu sau fara avocat nimeni nu va poate spune care va sunt sansele in recurs.

Coroborând toate aceste dispoziții legale precizate rezultă în mod cert, că o persoană nu poate cumula încasarea atât a indemnizației de șomaj cât și a indemnizației pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani .
Or potrivit Dispoziției numărul 78572182/25.01.2018 privind suspendarea indemnizației de șomaj ,dreptul la acordarea șomajului a fost suspendat începând la data de 26.01. 2018, astfel că doar începând cu această dată reclamantul putea beneficia de acordarea indemnizației pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, așa cum în mod concret a dispus instituția pârâtă. Dispoziția numărului 78572182/25.01.2018 privind suspendarea indemnizației de șomaj nu a fost contestată de reclamant.
Având în vedere că soluția dată cererii reclamantului de către instituția pârâtă este una legală, se impune și respingerea cererii de obligarea a pârâtului directorului Agenției Județeane pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui la plata daunelor morale ca neîntemeiată.
Articolul 23 alineatul 1 litera a din HG nr 52 pe 2011 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG 111 pe 2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copilului în Drept articolul 23 alineatul 1 litera a din hotărârea de guvern numărul 52 pe 2011 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG 111 2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copilului alineatul 1 dreptul reprezentând indemnizația pentru creșterea copilului se cuvine după cum urmează litera a începând cu ziua următoare celei în care încetează conform legii concediu de maternitate dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data nașterii copilului indiferent de persoana intră peste care solicită dreptul dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată

alineatul 2 indemnizație pentru creșterea copilului se acordă de la datele prevăzute la alineatul 1 litera A și D dar nu mai devreme de data la care să aprobat concediu pentru creșterea copilului copilului ori a încetat realizarea de venituri supuse impozitului potrivit articolului 13 OUG 111 2010 alineatul 1 litera a b c d e și f conform articolului 45 din legea 76 pe 2002 suspendarea plății indemnizației de șomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează litera g pe perioada acordării indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă a indemnizației de maternitate și a indemnizației pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap.

Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de reclamantul Bolohan Cristina lui Petrică Doru în contradictoriu cu pârâta agencias Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui și directorul agenției Județene pentru Plăți și inspecții sociale Vaslui cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare cerere de Recurs urmând a fi depusă la tribunalul Vaslui

Vă rog pe dumneavoastră să îmi spuneți dacă este relevantă motivația instanței Eu personal neavând cunoștințe juridice consider o aberație nevazand o reglementare legală care să îmi ia dreptul pentru acordarea plății respectiv termenul de 60 de zile Ținând cont că eu am depus întreg dosarul și îmi suspendat veniturile în ziua 57 Vă mulțumesc din suflet și vă rog când puteți să vă exprimați opinia cu stimă Bolohan Doru
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut proces ccc Doru2 Doru2 Cu respect vă rog să mă ajutați la următoarele Am pierdut un proces pe fond față de o instituție publică în speță AJPIS pentru încadrarea eronată ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in somaj! mihaela1905 mihaela1905 Buna ziua, Am fost in concediu de crestere copil pana in martie 2013, apoi am intrat in preaviz la servici, iar din 7 aprilie am intrat in somaj. Mai am ... (vezi toată discuția)
Crestere copil-tatal ema2014 ema2014 Daca se opteaza ca tatal copilului sa merga in crestere copil se mai iau in calcul cele 42 de zile dupa nasterea copilului sau se face suspendarea cu data ... (vezi toată discuția)