avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1381 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avertisment scris salariat: este corectă succesiunea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avertisment scris salariat: este corectă succesiunea pașilor următori? Care sunt termenele de respectat?

Buna ziua,

Cum este procedura in cazul unui avertisment scris?
Este corecta succesiunea cestor pasi:

1. Se intocmeste referat de catre conducatorul locului de munca sau de catre angajatul care a fost implicat in fapta imputata angajatului prin avertismentul scris.
2. Se intocmeste decizia pe baza referatului.

Care sunt termenele de respectat:

1. La cat timp se poate face referatul dupa savarsirea faptei? Exista un termen maxim? Daca fapta a fost savarsita de exemplu pe 7 decembrie se mai poate face avertismentul scris dupa cateva saptamani?
2. Care este obligativitatea: se prezinta angajatului doar decizia sau si referatul?
3. Dupa inregistrarea referatului la cat timp maxim se poate intocmi decizia?
4. La cat timp se prezinta/comunica angajatului decizia dupa intocmirea ei?

Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:59, 3 Ianuarie 2019
In situatia avertismentului nu este obligatorie cercetarea disciplinara prealabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz-propuneri de rezolvare? deea_nov deea_nov Avem urmatorul caz: Angajatul e surprins de director dormind la locul de munca. Directorul il trimite acasa si intocmeste un referat caruia i se da un numar ... (vezi toată discuția)
Sanctiune indisciplina salariat toareanelia toareanelia Intr-o locatie de alimentatie publica angajatul de la bucatarie a refuzat sa mai ia o comanda de mancare inainte cu 30 minute de inchidere .Refuzul a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! firma la care lucrez dorește să mă sancționeze ... 2006 2006 Buna ziua! Firma la care lucrez dorește să mă sancționeze pentru o greșeală. Menționez că eu nu îmi aduc aminte de incident,nu mi s au prezentat nici ... (vezi toată discuția)