avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Subiect: vanzare spatii comerciale
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Subiect: vanzare spatii comerciale




firma mea functioneaza intr-un spatiu inchiriat de la primarie de 10 ani si as dori sa cumpar acest spatiu.Primaria spune ca nu se poate vinde prin negociere directa doar prin licitatie.Mentionez ca imobilul respectiv este a casa veche nerevendicata pe care primaria a intabulat-o dupa care a fost trecut recent din proprietate publica in cea privata a primariei.Contractul de inchiriere este valabil inca 2 ani si am inteles ca pana spatiul face obiectul unui contract de inchiriere valid nu se poate scoate la licitatie.Cei de la primarie mi-au propus sa reziliez contractul de inchiriere pentru ca sa-l poata scoate la licitatie si sa particip la licitatie daca vreau sa-l cumpar deoarece in cazul meu nu se aplica legea 550/2002 pentr ca sa-l pot cumpara prin negociere directa.V-as ruga sa ma lamuriti in aceasta privinta ,daca se poate ? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 15:24, 16 Noiembrie 2009
evtnokor a scris:
firma mea functioneaza intr-un spatiu inchiriat de la primarie de 10 ani si as dori sa cumpar acest spatiu. Primaria spune ca nu se poate vinde prin negociere directa doar prin licitatie. Mentionez ca imobilul respectiv este a casa veche nerevendicata pe care primaria a intabulat-o dupa care a fost trecut recent din proprietate publica in cea privata a primariei. Contractul de inchiriere este valabil inca 2 ani si am inteles ca pana spatiul face obiectul unui contract de inchiriere valid nu se poate scoate la licitatie. Cei de la primarie mi-au propus sa reziliez contractul de inchiriere pentru ca sa-l poata scoate la licitatie si sa particip la licitatie daca vreau sa-l cumpar deoarece in cazul meu nu se aplica legea 550/2002 pentr ca sa-l pot cumpara prin negociere directa.V-as ruga sa ma lamuriti in aceasta privinta ,daca se poate ?

Buna ziua,
Nu reziliati contractul.
Studiati contractul de inchiriere si observati daca aveti sau nu un drept de preemptiune la o eventuare vanzare a spatiului.
Daca, eventual, in cei 2 ani pana la terminarea contractului Dvs., spatiul se va vinde unei terte persoane, vanzarea se va face numai cu "sarcina", in sensul ca acel cumparator trebuie sa respecte inchirierea si conditiile de locatiune din contractul incheiat cu Dvs.
Cu stima,
Expert judiciar Eugen Marcov

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la vanzare chrissrea chrissrea Va rog sa analizati urmatorul caz si daca este posibil sa ma ajutati cu sfaturi bune. O societate intrata in faliment are un teren cu cladiri pe care ... (vezi toată discuția)
Preemptiunea spatiului inchiriat suzit200 suzit200 Societatea x inchiriaza spatiul de la societatea y,societatea y inainteaza o adresa cu dorinta de a vinde spatiul chiriasului,dar peste noapte se ... (vezi toată discuția)
Contestatie la vanzare teren chrissrea chrissrea In cazul in care lichidatorul unei societati falite scoate la vanzare un teren al acesteia, fara ca societatea respectiva sa aiba titlu de proprietate asupra ... (vezi toată discuția)