avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Animale la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Animale la bloc

Buna ziua!

O persoana a luat in ingrijire doua pisici pe care le tine in fata usii apartamentului ei. Le-a facut culcus si le da de mancare. Persoana respectiva sta la etaj. Problema este ca pisicile isi fac nevoile la parter in fiecare zi. Mentionez ca nu avem administrator / asociatie de proprietari. Deci nu am la cine sa apelez in acest caz. Va rog sa imi spuneti ce solutie legala am, ca sa rezolv aceasta problema. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: snowflake59 , utilizator 01:03, 31 Decembrie 2018
Actiune in instanta privind obligarea proprietarului la o conduită corespunzătoare. Puteti sa ii faceti reclamatie si la Primărie, poate se sperie.
Se poate face reclamatie si la Politie ? Daca da, cum ar fi cel mai bine procedat ? Telefonic sau mers personal la Politie. As vrea sa rezolv aceasta problema cat mai repede posibil. Multumesc frumos!
Ultima modificare: Duminică, 30 Decembrie 2018
snowflake59, utilizator
Initial incercati sa solutionati amiabil cu proprietarul respectiv
Explicati ca daca nu asigura curatenia in partea de comuna imobil de locuit in comun,vor avea de suferit bietele pisici
In ultima instanta ,pentru rapiditatea solutionarii,sesizati oficial politia teritoriala,departamentul politia animalelor sau direct la primarie
Actiunea in instanta implica efort,stress,timp alocat termenelor de judecata
Multumesc frumos pentru raspuns! Acum cateva saptamani am pus un afis pe usa in care am rugat persoana respectiva sa ia pisicile in casa, daca doreste pisici, pt ca fac multa mizerie la parter. Peste 2 zile afisul a fost dat jos de catre cineva (nu stiu cine). Deci nu s-a luat in considerare. Lucrurile au ramas la fel.
Am pus un ultim afis in care am rugat persoana sa gaseasca o solutie pt pisici in termen de o saptamana, in caz contrar se vor lua masurile legale. Acum astept sa vad daca rezolva problema.
Cum ar fi mai simplu si mai rapid: sa sun la politie si ei sa vina la fata locului si cu ocazia asta vor vedea si mizeria de la parter sau sa merg personal si sa fac reclamatie (in cazul asta, cat dureaza pana se va solutiona problema)? Nu am apelat niciodata la politie, de aceea intreb. Multumesc!

ynocentta a scris:

Initial incercati sa solutionati amiabil cu proprietarul respectiv
Explicati ca daca nu asigura curatenia in partea de comuna imobil de locuit in comun,vor avea de suferit bietele pisici
In ultima instanta ,pentru rapiditatea solutionarii,sesizati oficial politia teritoriala,departamentul politia animalelor sau direct la primarie
Actiunea in instanta implica efort,stress,timp alocat termenelor de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict care degenerează. cu 4 ani in urma, presedinta blocului nostru care locuiește ... SASF SASF Cu 4 ani in urma, presedinta blocului nostru care locuiește anga noi în bloc, a adus o pisica pe care o scoate pe scara blocului unde își face nevoile și ... (vezi toată discuția)
Vecin...mizerabil!!! mir2006 mir2006 Cum se poate proceda in cazul unui vecin care locuieste la parter, singur, dar mare iubitor de animale, si care are o mizerie de nedescris in apartament? ... (vezi toată discuția)
Mizerie pe casa scarii provocata de un locatar giv giv Buna ziua. Am cautat pe forum si nu am gasit prea multe topicuri la subiect despre ce m-ar interesa. As dori sa prezint pe scurt si sa concluzionez. Un ... (vezi toată discuția)