avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... În apartamentul de deasupra stau chiriași foarte ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

În apartamentul de deasupra stau chiriași foarte zgomotoși iar proprietarul, plecat în Germania, a spus că nu îl interesează atâta timp cât primește chiria. Strângem semnături pentru evacuare dar poliția nu ne poate ajuta, ce ne sfătuiți?

In urma.cu 2 ani vecinul de deasupra,etajul 1,a băgat chiriași în apartamentul său fără să intrebe absolut nici un alt vecin de pe scară și a plecat în Germania. De atunci,zi și noapte avem parte numai de certuri,scandal,urlete,zbieraturi,trântesc,aleargă,se bat,tai lemne în apartament,In concluzie,un dezastru.Am vorbit de nenumărate ori cu ei,am sunat proprietarul în Germania,dar fără nici un rezultat,proprietarul spunând că pe el nu il deranjează și nu il interesează atâta timp cât primește chiria. Am făcut 5 sesizări la poliție,dar nici ei nu au facut nimic,spunând că nu există o lege prin care să-i poată evacua,ci numai sa le de-a amenzi.Sunt disperat,am 3 copii si nu pot locui în propria mea casă,si va pot confirma si ceilalti vecini cele spuse de mine. In data de 27 12 2018 am făcut o sesizare și la primărie,unde am atașat copii după cele 5 sesizări adresate poliției. Am făcut un tabel și strâng semnături pentru evacuarea chiriașilor,si sunt chemat și de vecinii de la blocurile alăturate pentru a semna,deoarece și ei sunt deranjați. Mentionez faptul ca noi nu avem asociatie de locatari.Va rog sa ne ajutați și să ne spuneți,cui trebuie să ne adresăm ?cum trebuie procedat ? Ce trebuie sa facem sa.putem trăi liniștiți în propria noastră casa ?Televiziunea este o soluție?Va mulțumesc......Cu respect,Paul
Ultima modificare: Miercuri, 2 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: doinagherasim , utilizator 14:00, 3 Ianuarie 2019
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Televiziunea nu va ajuta cu nimic,trebuie perseverat cu sesizarile la politie pt a fi amendati de fiecare data cand fac scandal.Formulati memorii semnate de locatari la IPJ,IGPR daca politistii de la sectia la care sunteti arondati nu ii sanctioneaza contraventional.Discutati cu un av specializat in penal despre oportunitatea formularii unei plangeri penale pt tulburarea folosirii locuintei.
Ultima modificare: Marți, 1 Ianuarie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
a băgat chiriași în apartamentul său fără să intrebe absolut nici un alt vecin de pe scară și a plecat în Germania

Nu avea nicio obligatie sa va intrebe.

Discutati cu un av specializat in penal despre oportunitatea formularii unei plangeri penale pt tulburarea folosirii locuintei.

Din pacate, nu mai e fapta penala in noul cod penal..
Faceti sesizari la politie de cate ori deranjeaza si poate se satura de platit amenzi.
Evacuarea chiriasilor nu o puteti cere dvs, nu aveti calitatea, dar il puteti actiona in judecata pe proprietar.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va mulțumesc,dar vreau sa va spun ca cei de.la poliție ne-au zis ca respectivii sunt clienti vechi ai lor,si au multe amenzi pe care nu le-au plătit,Deci,cu poliția și amenzile nu rezolvăm nimic,am incercat de multe ori.Vom vorbi cu un avocat pentru a acționa în judecată proprietarul,pe baza sesizarilor facute la politie si semnăturile vecinilor. Dar mai așteptăm sfaturi,soluții,variante,pentru a evacua acești chiriași.....
4 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
De multe ori legea este neputincioasa in fata unor prapaditi fara caracter si fara bunuri, impotriva carora nu se poate face nimic legal. Am avut si eu de-a face cu astfel de scursuri umane. I-am hartuit asa cum au facut-o si ei : le-am taiat utilitatile, cateodata temporar, cateodata permanent. Pana s-au saturat si au plecat. Azi cablul tv, maine apometrul, poimaine gazut, le-am sabotat contoarul de curent etc. O alta solutie ar fi corectia fizica.. daca aveti curaj. Nota bene : astea sunt solutii extreme, nerecomandate in mod normal.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Chiriasi zgomotosi ContSters118716 ContSters118716 sunt noua pe forum si am nevoie de o lamurire in rezolvarea unei probleme destul de grave. in apartamentul alaturat mie locuiesc, cu chirie, doua \"doamne\", ... (vezi toată discuția)
Statut chirias/vecini galagiosi LPavel LPavel Buna ziua, locuiesc la bloc cu chirie iar papartamentul de deasupra mea este locuit tot de chiriasi. Acestia s-au mutut recent si au un copil de circa 5 ani. ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii, autaritatile nu ajuta 87stefan87 87stefan87 Buna ziua, De mai multa vreme am probleme cu vecinii de deasupra: muzica la un volum prea tare indiferent de ora, pana la chiar vibratii de pereti, inundatii ... (vezi toată discuția)