avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Bilant si raport al presedintelui ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Bilant si raport al presedintelui ong

Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa contina raportul si bilantul presedintelui ,de sfarsit de an 2018 daca n-am avut activitate in ultimii 4 ani.eventual un model de prezentare.E vb de prelaurea unei asociatii ong.multumesc
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este de ajuns sa treceti in raportul presedintelui doar faptul ca asociatia nu a avut activitate si motivul.
Raportul contine o parte descriptiva (narativa) a situatiei asociatiei privind membrii, activitatile etc si una financiar contabila privind situatia veniturilor si a cheltuielilor, a eventualelor datorii, a situatiei incasari cotizatiilor, a prezentarii pierderilor daca este cazul, de pe urma unor activitati finantate din surse externe asociatiei (finantatori publici si privati), a situatiei fondurilor atrase din donatii si sponsorizari, inclusiv 2%.
Poate cuprinde si propuneri de modificari ale actelor asociatiei (statut si regulament intern) care sa aduca inbunatatiri ale activitatii.
Bilantul anual va fi intocmit si semnat de catre un contabil autorizat membru ceccar cu care veti colabora doar pentru cateva zile cat ii trebuie sa va faca actele, pe baza de contract de prestari servicii contabile si factura.
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Multumesc mult.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La asociatii, raportul anual narativ si financiar care trebuie prezentat Adunarii Generale este un raport al CONSILIULUI DIRECTOR, nu al PRESEDINTELUI. Ca il redacteaza in concret presedintele e una, dar el trebuie insusit si aprobat de Consiliul DIrector, si prezentat AG ca fiind al CD, chiar daca in concret prezentarea o face presedintele. Caci nu se poate "sari" peste CD, presedintele fiind subordonat CD, nu direct AG. Doar cenzorul / comisia de cenzori, daca exista, raporteaza direct AG caci sunt in subordinea directa a AG. Cat despre continut, daca nu a existat activitate, trebuie scris asta si explicat si de ce anume, pentru ca in mod normal AG ar putea lua masuri de sanctionare a CD sau a altora carora le-ar fi imputabila lipsa de activitate, daca nu au fost cauze obiective, pentru ca o asociatie in principiu o infiintezi ca sa urmareasca un anumit scop, nu sa nu faca nimic, dar pot fi si situatii cand o faci si o tii in stand-by pentru momentul cand apare nevoia.... sau situatii cand factori exteriori au impiedicat-o sa functioneze....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri obligatorii la un ong OEniko OEniko Buna ziua, Care sunt acele rapoarte, procese verbale etc. care trebuie elaborate in mod obligatoriu de catre reprezentantii unui ONG (asociatie), in decursul ... (vezi toată discuția)
Model de raport administrator si de pv al ag sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua.Va rog ajutati-ma cu doua modele de raport administrator si proces verbal al AG.pt.ONG non-profit .Multumes din suflet. (vezi toată discuția)
Preluare ong olga2011 olga2011 Am gasit o asociatie non profit pe care as putea sa o preiau eu cu inca doua colege.nu stim care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgem .Sigur am dori sa ... (vezi toată discuția)