Buna ziua. Am si eu o problema . Noi santem doi frati si din familia noastra mai traieste o sora mamei noastre care are 76 ani si sufera de schizofreenie grefata .Pana acum de cand a murit mama (10 ani) eu am avut grija de aceasta matusa . Fratele meu sa mutat in alt oras si nu a ajutat cu nimic. Acuma eu locuiesc in Anglia si trimit bani unei infirmiere care are grija de matusa mea. Datorita varstei si bolii insa (face pe ea ....etc) suma de bani este deja prea mare ca sa o suport singur. Fratele meu refuza sa ma ajute. La apartamentul matusii mele el are 25% eu 25% si matusa 50. Intrebarea este daca exista vreo solutie legala si inatacabila prin care la moartea matusii mele cand el va venii sa ceara jumatate din apartament sa pot sa cer banii cheltuiti pe intretinerea ei din partea ei de mostenire??
Întâi, trebuie sa i se stabilească mătușii un tutore in instanta. Pentru ca ea nu mai poate lua decizii conștiente acum.
Ulterior, tutorele, în calitate de reprezentant al mătușii, sa va faca contract de renta viagera(sa va obligați să ii trimiteti o suma de bani mătușii pana la moarte).
Sau, sa fiti numit dvs. tutorele mătușii si sa il dati pe fratele in judecata, în numele ei, si sa il obligați să contribuie la cheltuielile de intretinere.
Puteti incerca sa il dati pe fratele in judecata si in nume propriu, doar ca va trebui sa luati legatura cu un avocat si sa vedeti jurisprudenta in acest sens, daca v-as fi favorabilă. Primele două cazuri sunt cu jurisprudenta clara in favoarea dvs.
Mostenire familie
VERY1967
Buna ziua. Ma numesc Elena Venera, am mostenit un apartament dupa moartea ambilor parinti impreuna cu fratele meu Razvan Marian, suntem coproprietari pe ... (vezi toată discuția)