avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Faliment

Buna ziua. In procedura de faliment pot corecta baza de impozitare ANAF in calitate de asociat unic statutar, prin stornarea unor facturi fiscale. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DHM Cristian , utilizator 18:37, 5 Ianuarie 2019
Vi s-a ridicat dreptul de administrare?
Da.
Atunci, nu mai puteti depune dvs. nicio declarație.
Eu inteleg altceva, atata timp cat societatea este in viata consider ca am calitatea de asociat statutar, astfel pot emite o hotarare AGA prin care sa dispun stornarea (corectia) facturilor fiscale. Acest lucru neavand legatura cu administrarea. In acest sens am primit si un raspuns pe net, pe acest forum, de la un prectician in insolventa - GRINSOLV IPURL unde arata urmatoarele, citez ”… corectarea facturilor se face conform art. 330 din Codul fiscal. Deci abordati ca si cum nu ar tine de insolventa.”
In aceste conditii care este parerea dvs.?
E adevarat ca îndreptarea erorilor de facturare nu tine de insolventa. Eu ma refeream la corectarea declarațiilor la Anaf care se va face de administratorul judiciar/lichidatorul judiciar, daca va fi cazul. Puteti suna si la Anaf pentru lămuriri, eventual la alt sector.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2019
Ionita Cristina Avocat, Avocat

Alte discuții în legătură

Vanzare cladire firma in insolventa si inactiva fiscal carmenbn carmenbn O SC a fost declarata inactiva fiscal in 2012 si i s-a anulat si calitatea de platitor TVA.Este in insolventa si vinde o cladire pt.a-si plati datoriile,prin ... (vezi toată discuția)
Arhivarea documentelor contabile firma in stare de insolventa zalu zalu buna ziua cum pot sa aflu unde afost depozitata contabiliatea , arhiva contabila , cuprinzand balante de verificare , bilanturi registrul jurnal vanzari , de ... (vezi toată discuția)
Despre inlocuire lichidator - sentinta instanta actb actb Va supun atentiei urmatoarea problema: Lichidatorul judiciar \"x\" care este cercetat penal pentru luare de mita si trafic de influenta (in prezent aflat in ... (vezi toată discuția)