avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata concediului de odihna neefectuat pe ani ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata concediului de odihna neefectuat pe ani anteriori

Buna ziua, deranjez cu o intrebare:

In cazul in care contractul meu de munca a inceput in 01.02.2007 si se incheie la data de 01.nov.2009 prin art.65 (disponibilizata) si in tot acest timp nu am efectuat nici o zi de concediu de odihna, societatea este obligata la plata concediului pe anul 2009 sau si pe anii anteriori?

Mi s-a spus ca imi dau doar pe 2009, deoarece pt anii anteriori nu se reporteaza....

Poate cineva sa-mi spuna daca sunt obligati sa-mi dea macar pt 2008, pt care as fi putut sa-mi iau concediul si in 2009? Sau cum sa procedez?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: PUFICI , utilizator 14:51, 28 Februarie 2011
La data de 01.11.2009 deja mi s-a desfacut contractul de munca...Daca stiam, imi luam concediul pt 2008..dar nu am apucat..Deci, intrebarea se refera exact la aceasta remuneratie in bani aferenta anului 2008. Trebuie sa mi-i dea si pe 2008 sau numai pe 2009?

Va multumesc.

da, trebuie sa iti plateasca concediul pe ultimi 3 ani ( daca nu l-ai efectuat) discuta amiabil cu ei si daca nu inteleg te sfatuiesc sa le spui ca vei depune reclamatie la ITM, eu am avut asa cazuri, nu am platit concediul si m-am trezit cu control pe cap, asa ca de atunci cand pleaca un salariat ii calculez concediul si il platesc
Am trimis o cerere pt plata concediului pt anii 2008 si 2007 ( pt ca pe 2009 mi-au promis ca mi-i dau) si mi-au spus ca nu-mi platesc pe anii anteriori din cauza ca eu nu am solicitat concediu in anii respectivi...Innebunesc...Toata lumea spune ca am dreptul la plata acelor zile de concediu, ei spun ca nu... Ei nu erau obligati sa ma intrebe daca vreau concediu sau macar sa mi-l plateasca, cum fac alte firme? :(
O nelamurire as avea si eu: in cazul concedierii (adica din motive neimputabile angajatului) angajatorul este obligat sa plateasca concediul de odihna neefectuat pe ultimii 3 ani - asa inteleg din ce am citit pe forum. In cazul demisiei, angajatorul este obligat sa-ti plateasca concediul pe ultimii 3 ani sau doar pe ultimul an?
Multumesc anticipat pentru orice raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna - se compenseaza in bani? ContSters22096 ContSters22096 daca nu am efectuat integral concediul de odihna in anii anteriori, la plecarea din firma ar trebui sa mi se plateasca zilele de concediu neefectuat? exista o ... (vezi toată discuția)
Concediul neefectuat pe anul 2008 cristina1981 cristina1981 va rog din suflet sa ne invatati ce putem face in cazul in care angajatorul nu aproba cererea concediul de odihna pe anul 2008 sotul meu avand 14 zile ... (vezi toată discuția)
Co pe 2009?? alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Imi spuneti va rog daca mai este posibil sa-mi iau in anul 2009 concediul de odihna ce mi se cuvine de pe anul 2008? Va multumesc frumos! (vezi toată discuția)