avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Socrul vrea să ne dea nouă casa pe care a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Socrul vrea să ne dea nouă casa pe care a moștenit-o de la părinți. Cum ar trebui să facem contractul ca să nu se poată ,,strica''?

Socrul vrea sa ne dea casa noua sa fie pe numele nostru.el este intabulat sungur pe casa.in momentul cand el ne da casa este nevoie si de semnatura soacrei?casa socrului este mostenire din partea parintilor lui.si cum ar trebui sa facem contractul incat nimeni sa nu mai poata strica dupa moartea socrului sau cat este si in viata.
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua "Camelia natalia".

Contract de intretinere.

In situatia in care sunteti corecti, atat dumneavoastra cat si sotul, instituiti, in favoarea socrului, clauza de interdictie de vanzare si grevare.

Nu aveti nevoie de avocat. Aveti nevoie de un notar priceput.

Succes !!!
Nu sta mereu contractul de intretinere in picioare, el trebuie incheiat daca intentia partilor este aceea de a intretine pe cel ce da un capital. Daca acel contract de intretinere ascunde o donatie simulata, atunci are tot atatea sanse sa stea in picioare cat si contractul de vanzare.
Userul nu isi anunta intentia de a-l intretine si nici nevoia socrului de a fi intretinut.
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune liluca liluca Buna ziua, Socrul meu a decedat anul acesta, soacra mea traieste si urmeaza sa faca succesiunea,are doi copii respectiv pe sotul meu si inca o fata,locuieste ... (vezi toată discuția)
Bună seara , rog să mă ajutați , acum mulți ani socrul meu ... Alyy20002 Alyy20002 Bună seara , rog să mă ajutați , acum mulți ani socrul meu ia donat fratelui său jumate din casă și din curtea de la țară , in actele de propietar ... (vezi toată discuția)
Act de donatie pt un teren angelica82 angelica82 Imi cer scuze.Reiau.Proprietara acestui teren este soacra mea ,acesta fiid mostenire de la parintii ei.(mentionez ca un parinte a decedat si unul este ... (vezi toată discuția)