avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitai neafisate din 2006 platite retroactiv cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitai neafisate din 2006 platite retroactiv cu legea 230/2007 astazi noiembrie 2009

As vrea sa stiu daca este normal ca in conditiile in care am 0 Ron restanta la intretinere sa constat ca am acumulat penalitati in cuantum de 157 RON din 2006 incepand fara ca acestea sa fie afisate pe lista de intretinere lunara. Mentionez ca am inclusiv centrala de apartament in conditiile in care se presupune ca ar trebui sa ai restante 0 Ron ca sa i-ti poti monta centrala. Deja au trecut 2 ani de la montajul centralei. Penalitatile dupa s-a explicat s-ar parea ca se aplica retroactiv de la 1 Ian. 2006 in temeiul legii asociatiilor 230/2007. Este normal si constitutional sau nu?
Astept un raspuns pertinent.

Va multumesc,
Gigi
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 20:32, 18 Noiembrie 2009
1 Conform legii mentionate ,in situatia inexistentei restantelor la intretinere,surprinde aplicarea de penalitati,daca,practic nu este evidentiat ca si existaent suma cu titlu de restanta
2 Ca si proprietar detineti dreptul legal prevazut de art 10 din L nr 230|2007 "sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces la cerere la orice document al acesteia",
in termen de 10 zile de la afisarea listei de intretinere sa contestati oficial cuantumul impus .Presedintele detine obligatia sa va raspunda in termen de 7 zile.
Din ce luna a anului 2006 s-au inregistrat acele "penalitati", nedovedite dupa cum se poate intelege? Exista posibilitatea ca acea creanta sa se fi prescris la implinirea a 3 ani de cand asociatia respectiva avea cunostinta de ea, adica nu avea dreptul sa va ceara o suma de bani in contul unei asa-zise datorii, dupa trecerea termenului de prescriptie de 3 ani. In alta ordine de idei, puteti contesta acea impunere de plata la asociatia de proprietari. Ar fi un prim pas!
ca am acumulat penalitati in cuantum de 157 RON din 2006

@giginovac pentru a va putea raspunde "pertinent" va rog sa fiti m-ai explicit,ce reprezinta aceea penalizare,probabil ca administratorul va dat o explicatie

Mentionez ca am inclusiv centrala de apartament in conditiile in care se presupune ca ar trebui sa ai restante 0 Ron ca sa i-ti poti monta centrala

nici o lege nu prevede asa ceva

Penalitatile dupa s-a explicat s-ar parea ca se aplica retroactiv de la 1 Ian. 2006 in temeiul legii asociatiilor 230/2007

si inainte se aplicau daca exista o hotarare a comitetului executive
Cand au fost afisate aceste penalizari?
Este posibil sa aveti aceste penalizari care se refereau la o restanta mai veche inregistrata prin anul 2006-2007 pe care ati achitat-o intre timp, dar penalitatile acestei restante n-au fost afisate si deci nici incasate la vremea respectiva, dintr-un motiv oarecare. S-a schimbat ceva in conducerea si administratia asociatiei Dv? Au venit alti oameni la conducere?
Mai este o varianta a vreunor penalizarii uitate pe la furnizori, care descoperite acum au fost repartizate pe liste la toti proprietarii. Mai sunt proprietari cu penalizari aparute peste noapte sau sunteti singurul?
Si, la urma-urmei administratorul ce v-a spus?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere dm16 dm16 Buna ziua! Situatia sta in felul urmator: Parintii mei au penalitati la intretinere in valoare de 11000+ ron. Mama nu mai munceste de cativa ani si asa s-a ... (vezi toată discuția)
Coeficient penalitati intretinere! radu_ro1985 radu_ro1985 Vin si eu cu o mica problema, referitoare la penalitatile care se aplica pentru intarzaierile pentru neplata la timp a cheltuielilor de intretinere! Spre ... (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere luminita ursu luminita ursu am ramas restantiera la intretinere este legal ca sa fie penalitatile mai mari decat restanta asta in conditia care eu mi-am luat angajamentul de-a a plati ... (vezi toată discuția)