avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensionare

Buna seara am o cunostinta care a primit decizia de pensionare cred ca pt limita de varsta de o lună nu a anunțat societatea unde este angajat.in luna decembrie din data de 15 a fost si in concediul medical.perioada cand trebuia sa anunte societatea este de 5 zile de la data primirii deciziei?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:34, 8 Ianuarie 2019
Atat persoana in cauz , cat si angajatorul sunt in afara legii ... pentru pensionarea la limita de varsta , c.i.m. inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.
Domnul in cauza a împlinit vârsta de 64 de ani in 15.12.2018.deci nu are varsta de pensionare.daca a primit decizia cand trebuia sa anunte la societate.?

Cornel Vasile a scris:

Atat persoana in cauz , cat si angajatorul sunt in afara legii ... pentru pensionarea la limita de varsta , c.i.m. inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

Pentru limita de varsta , c.i.m. inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si nu la data comunicarii deciziei de pensionare.

Inseamna ca nu este pensionar la limita de varsta, atunci despre ce decizie este vorba ?

Legea nu prevede niciun termen de anuntare a angajatorului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, ca angajator, am un salariat care urmeaza sa depuna ... Elleny Elleny Buna ziua, Ca si angajator, am un salariat care urmeaza sa depuna dosarul pentru pensionarea de drept. In acest caz angajatorul va desface CIM la ce data, ... (vezi toată discuția)
Pensia pentru limita de varsta lilianan lilianan Buna ziua, cand salariatul are decizia de incetare a pensiei pentru limita de varsta si vrea sa lucreze in continuare , se poate prelungi contractual prin ... (vezi toată discuția)
Raport de munca in caz de pensionare otilia13 otilia13 La o societate comerciala o persoana poate fi tinuta in functie pana la momentul in care indeplineste varsta de pensionare sau se poate mentine pana la ... (vezi toată discuția)