avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj student
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj student

buna seara,

un angajat, disponibilizat prin concediere colectica, care este si student, poate beneficia de indemnizatia de somaj?

dar in situatia in care obtine bursa de studii?

multumesc
Cel mai recent răspuns: sandraionita , utilizator 08:18, 17 Noiembrie 2009
Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) din Legea nr. 76/2002 beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
b) nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat salariul de baza minim brut pe tara garantat an plata;
c) nu indeplinesc conditiile de pensionare, conform legii;
d) sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca an a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate.
va multumesc.

am vazut pe acest site si pareri contrare, dar am gasit si o decizie a curtii constitutionale, prin care art.42 alin 2 din lg 76 a fost declarat neconstitutional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? simona_iunie simona_iunie Buna seara. Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de somaj, avand in vedere ca am fost in somaj in perioada aug.2010- febr.2011, am lucrat din febr.2011 ... (vezi toată discuția)
disponibilizari,somaj,disponibilizatul este si pfa Petru Andrusca Petru Andrusca 1-Persoana ce urmeaza a fi disponibilizata, indeplineste conditii de pensionare (varsta si stagiul de cotizare), dar are si un PFA ce aduce un venit impozabil ... (vezi toată discuția)
Somaj student rak0770 rak0770 Buna dimineata! Un student anul 2 (primul an cu taxa, al doilea fara taxa), care are contract de munca pana la data de 15.10.2015, incetarea facandu-se cu art ... (vezi toată discuția)