avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Citire Apometru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Citire Apometru

Salutare, am o nelămurire în privința citirii unui apometru. Cum se citește corect.?? Exemplu 00019 m3. Defapt că-ți metrii cubi am? 1,9 m3 sau 19 m3.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ParaschMaria , utilizator 19:58, 11 Noiembrie 2021
Aparatul de contorizat nu are cadran cu cifre distinct colorate sau 2 ferestre delimitate de virgula ?
din precizarile dv rezulta ca aveti index de 19 mc
Apometru nu este cu delimitare, doar ca totuși mi se pare enorm.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vreau sa va supar.
Citirea si interpretarea datelor unui apomertru este o chestiune atat de simpla ca cu mare greutate ma abtin de la comentarii.
Sigur, nu stiti sa cititi, nu stiti, dar mergi domnule la un vecin, la administrator si intrebati. Cum dreaq, apometrul dumitale este nava cosmica... ce asa complicatie ?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2019
Adam Grecu, utilizator
De cand aveti apometru montat?
Ati mai dat indexul pana acum la asociatie, daca da, cum l-ati dat, adica ce scriati in fluturas?

Acum, ca sa fim mai precisi in detalierea subiectului, apometru indica consumul pana la momentul in care cititi apometrul, consumul pe o anumita perioada se face prin diferenta dintre consumul citit la momentul T2 si cel citit la momentul T1.
De unde sa stim noi in ce perioada ati consumat 19 mc, cate persoane are familia dvs si la ce ati folosit cei 19 mc?
Poate aveti 10 membri in familie sau ati udat gradina.

Apometrul ala are si niste cesulețe mititele, vreo 3, care se invârt în sens orar? Cesulețele alea sunt subdiziunile ale mc in litri, dar nu va mai bateti capul cu ele, declarati numai ce se afla in patratele.
Marius Lautaru, eu am aceiași nedumerire, sunt noua la un domiciliu unde s-au montat Apometrele cu un an in urma. Aici la tara văd o lipsa de instruire a administratiei la citire. batrana nu consuma apa de un an s-a ajuns la 190. Cifrele la mine pe apometru sunt așa: 00190, eu am fost administrator acum 3 ani in zona argesului. toti locatarii nu consumau decat intre 1-3 m cubi. era foarte normal. apometre cu ultima cifra despartita de virgila.. Acest spometru nu are virgulă DAR daca bagi bine de seamă ultlima cifră este urmata de o dungă.* cele primele 4 cifre sunt incadrate la baza de jos cu un fel de puncte liniare negre. Separatia cititorul de apometre se face in miimi și sutimi. Sutimea este doar cifra de la urma care 1 inseamna prima suta de litri si asa mai departe... dar daca administratorul este smeker/incorect iti încasează mai mult daca nu se prinde omul.


Marius Lautaru a scris:

Apometru nu este cu delimitare, doar ca totuși mi se pare enorm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citire contor apa Robby_na Robby_na buna ziua! as vrea sa stiu, explicit, cum se citeste contoarul la apa ( apometru 5 cifre, ex. 00789), pentru a evita discutiile in contradictoriu cu alte ... (vezi toată discuția)
Cum citesc un contoar de apa rece? Claudiu. Claudiu. Apometrul are 5 cifre este de apa rece cum se citeste,eu stiu k ultima nu se citeste (vezi toată discuția)
Cum se citeste corect acest tip de apometru ? Sandu111 Sandu111 Buna ziua ! Doresc sa stiu cum sa citeste mai exact acest tip de apometru ... (vezi toată discuția)