avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare

Buna ziua. Sunt in situatia sa cumpar ( am deja promisiune de vanzare cumparare semnata in urma cu un an) o locuinta care era on constructie si care acum a fost finalizata.
Proprietarul, persoana fizica are toate actele: autorizatie constructie, receptie, certificat de edificare si intabulare 1/1 desi este casatorit. Toate acestea s au intamplat deoarece terenul a fost al lui dinaintra casatoriei, apoi autorizatia a fost obtinuta cand nu era casatorit, dupa care s a casatorit dar cu toate astea actele au fost emise exclusiv pe numele lui, nicaieri nefiind mentionata sotia.
A depus 2 cereri de notare in cartea funciara si a sotiei atasand copii legalizate de pe certificatul de casatorie si declaratiiile amandurara ca locuinta este bun comun dobandit in casatorie insa ambele au fost Respinse la oficiul de cadastru.
Notarul refuza semnarea contractului in aceste Conditii.
Oferiti mi va rog o solutie pentru incheierea acestei vanzari. Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:28, 8 Ianuarie 2019
Nu inteleg de ce refuza notarul incheierea contractului!?!?
Schimbati notarul!
Daca toate actele sunt pe numele lui si la OCPI apare ca fiind unic proprietar, ce importanta are ca la acest moment este casatorit ?!?
Doar cu el trebuie sa semnati actele e vanzare-cumparare. Sotia lui nu are niciun amestec.
"A depus 2 cereri de notare in cartea funciara si a sotiei atasand copii legalizate de pe certificatul de casatorie si declaratiiile amandurara ca locuinta este bun comun dobandit in casatorie insa ambele au fost Respinse la oficiul de cadastru."

Dacă imobilul a fost dobândit anterior căsătoriei, cum să fie bun comun?
Normal ca a respins la Cartea Funciară.
Iar fără intabulare, nici un notar nu autentifică vânzări.
Puteti schimba 7 notari.
Inteleg ca vânzătorul dorește să o introducă și pe sotie in tranzacție sau cum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere sotie in cf ContSters81838 ContSters81838 Buna ziua, In 2004 am achizitionat un teren pe numele meu (mentionez ca sunt impreuna cu sotia mea din 2002) acest teren fiind achizitionat din banii ... (vezi toată discuția)
Modificarea datelor cf - posibila? sannek sannek Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema: -am cumparat un teren impreuna cu sotia,proprietari amandoi, actul de cumparare a terenului fiind inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)