avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl fetiței mele a fost arestat pentru viol și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl fetiței mele a fost arestat pentru viol și tâlhărie. Pot obține custodia prin ordonanță președințială?

Buna seara
As putea sa optin o ordonanță președințială de urgență a fetiței mele și gustodia.tatal fetiței mele se afla de puțin timp în închisoare pentru viol și tâlhărie.va mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Merge pe ordonanta ca daca nu merge sanctiunea e judecata pe drept comun? Ca in rest, daca userul nu ne sune urgenta, nu vad de unde sa o inventam noi.
Urgenta tine si de arta in general.
Dar... clientii, cel mai adesea apreciaza un caz pe fond decat unul pe urgenta maxima considerand ca, daca un proces a durat 7 zile nu se compara cu un proces care a durat un an desi cel de 7 zile a durat 3 ore iar cel de un an 15 minute.

Sunt multe ciudatenii in lumea dreptului...
Urgenta tine de situatia de fapt, nu o inventam, o arata userul,el ne spune de ce ii e urgenta o anumita decizie.
Urgenta trebuie justificată si avocații cu asa ceva se ocupa.
Trebuie vazute si actele deoarece procesele nu se judeca pe vorbe.
Trebuie stabilită o strategie.
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Instanta de judecata poate dispune ca locuinta minorului sa fie stabilita la dumneavoastra, pe cale de ordonanta presedintiala, daca sunt intrunite cerintele imperative ale legii pentru a fi dispusa o astfel de masura.

Cumulativ, pentru a fi dispusa masura ordonantei presedintiale, trebuie realizate urmatoarele conditii :

-urgenta(masura este una grabnica, urgenta, pentru a nu fi pierdut un drept, ori in vederea indepartarii unei pagube ).

- vremelnica (masura are caracter temporar, limita, de principiu, pana este judecat procesul transat pe calea dreptului comun ).

-aparenta de drept.(trebuie verficat , in speta, cui apartine aparenta dreptului ).

-neprejudecarea fondului.(nu trebuie luate masuri prin care este prejudecat fondul dreptului).

In speta, autoritatea parinteasca trebuie exercitata de dvs.

Procesul transat pe calea dreptului comun poate dura 8 luni, estimativ.

De ce ati avea nevoie de o hotarare judecatoreasca, pe calea ordonantei presedintiale ?

Ce masuri vreti sa adoptati, fata de copil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia exclusiva dumitru.iulia19 dumitru.iulia19 Ma confrunt cu o problema si nu imi gasesc inca raspunsurile,la sf lunii februarie 2015 am plecat cu fata din domiciliul tatalui pe baza multor santaje si ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala stabilire domiciliu minor nyusziful nyusziful Buna ziua. Este posibil acest aspect: domiciliul copilului a fost stabilit la tata. Acesta a fost arestat saptamana trecuta. In prezent copilul se afla la ... (vezi toată discuția)
As dori sa inaintez o ordonanta presedintiala pentru custodia fetitei Andreeasofia Andreeasofia Buna ziua as dori sa inaintez o ordonanta presedentiala pt custodia fetitei(7ani)..fiind divortata de 4 ani de tatal si vustodie comuna pana in prezent..as ... (vezi toată discuția)