avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de protecție în privința mamei VS drept de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de protecție în privința mamei VS drept de vizitare a minorului: cum se procedează în această situație?

buna ziua,

la fond am castigat contra unui ordin de protectie iar la apel a castigat concubina mea... asa ca am ordin pus pe 6 luni. in alt proces, privind exercitarea drepturilor partintesti, instanta a decis ca imi pot vizita copilul si avem drepturi egale asurpa sa, locuinta insa fiind stabilita la concubina unde am ordin de protectie. ce se intampla in acest caz? am inteles de pe la alti avocati ca pot sa ma duc la vizite chiar daca am ordin de protectie desi concubina mea va fi prezenta in domiciliul ei in timpul programului de vizitare pe care il detin. dvs ce spuneti? intervine dreptul la vizita impotriva interdictiei mele prin ordin de protectie? Precizez ca nu am ordin de protectie in ceea ce priveste si copilul, doar fata de ea si de domiciliul ei unde se afla minorul. P.S.: ordinul de protectie a fost dat in luna septembrie iar in luna decembrie mi-a fost stabilit de o alta instanta dreptul la vizita care cunoastea faptul ca aveam ordinul respectiv pus. chiar eu am cerut sa-mi fie acordat dreptul la vizita in alt loc insa mi-a stabilit tot la domiciliul concubinei iar in hotarare nu face vreo referinta la faptul ca nu m-as putea duce cat am ordinul.
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
As solicita prin ordonanta presedintiala ca programul de legaturi personale sa se desfasoare la sediul DGSAPC. As face si o adresa la politie. Daca aveti interdictie de a va apropia la "n" metrii de concubina parerea mea este ca riscati sa incalcati prevederile ordinului de protectie daca mergeti la program.
Mare prostie, instanta de fond care a stabilit programul, fara sa fie investita cu modificarea ordinului de protectie, a facut exact asta.
In opinia mea nu e ok.
Daca dv. nu sunteti in niciun fel pericol pentru copil, logica vizitarii copilului ca la circ, in prezenta spectatorilor, ma intreb care o fi.
Pana la redactare, comunicare mai trec vreo 2 luni, asadar probabil ca ordinul de protectie va fi trecut. Totusi, in situatia dv., ar trebui sa va ganditi la un apel pentru a vizita copilul si nu toata familia paratei. Atata timp cat iese scandal cu totii, incercati cateva vizite si, daca nu merg bine, cereti un program normal in care dv. cu copilul sa stabiliti o legatura in mediul dv., nu al paratei.
Nu stiu daca ati avut un avocat, sunt tare curioasa la ce instanta s-a dispus asa o minunatie.
Buna ziua,
In Buzau..s-a intamplat. Iar de mers acolo... este imposibil. Mereu se lasa cu scandal si inainte atat intre rudele ei... ma gandesc ce o sa fie la mine. Prin 2015 ...ea a plecat de la ei cu Serviciul de Actiuni Speciale din cauza ca venisera toate rudele si erau sa ma cam ...omoare ...fara gluma :) Acum s-a reintors la ei, daca ma duc cu siguranta o sa iasa nasol. M-as duce dar m-ar provoca sau ar incerca sa insceneze cu siguranta alte lucruri.

Liliana Gradinaru a scris:

Mare prostie, instanta de fond care a stabilit programul, fara sa fie investita cu modificarea ordinului de protectie, a facut exact asta.
In opinia mea nu e ok.
Daca dv. nu sunteti in niciun fel pericol pentru copil, logica vizitarii copilului ca la circ, in prezenta spectatorilor, ma intreb care o fi.
Pana la redactare, comunicare mai trec vreo 2 luni, asadar probabil ca ordinul de protectie va fi trecut. Totusi, in situatia dv., ar trebui sa va ganditi la un apel pentru a vizita copilul si nu toata familia paratei. Atata timp cat iese scandal cu totii, incercati cateva vizite si, daca nu merg bine, cereti un program normal in care dv. cu copilul sa stabiliti o legatura in mediul dv., nu al paratei.
Nu stiu daca ati avut un avocat, sunt tare curioasa la ce instanta s-a dispus asa o minunatie.

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va asumati riscul unui dosar penal cu niste nebuni/nebune. Inscenarile la concubina in casa se pot face foarte usor.
Eu nu cred ca instanta a stiut de ordinul de protectie care a aparut cu siguranta pe parcursul ordonantei divortului.

daca insa spuneti ca s-a stiut, sentintele judecatoresti privitoare la minori sunt executorii si deci ultima fiind cea de program aceea se respecta.

Dar repet ganditi va bine daca s-a spus de ordinul de protectie.

Daca s a spus mergeti si spunetii sa va lase singur intr o camera cu copilul 2 ore cat aveti ca sa nu existe certuri.Inregistrati totul ca in caz de suna la politie ca ati injurat ati facut ati dres sa aveti dovada ca minte.
Exista camere spion cu 50 ron la liber pe OLX

Alte discuții în legătură

Copilul minor nu doreste sa se intoarca la mama Madalin E Madalin E Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in situatia in care copilul minor (8 ani) nu doreste sa se intoarca la mama la finalul programului stabilt in ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor ratonu ratat ratonu ratat Buna ziua, Voi prezenta speta pe scurt: In urma concubinajului a rezultat un copil. Am obtinut un program de vizita al minorului ( de la 10 la 18, sambata, o ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi salvez copilul? tamcris tamcris Buna seara,am un baiat de 9 ani,sunt despartita de tatal lui de cand avea 6 luni.Mai precis de la botezul copilului,cand sa mutat la tara si venea o data sau ... (vezi toată discuția)