avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme utilitati teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme utilitati teren

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Un teren a fost impartit in urma cu 15 ani de catre fosta proprietara in doua corpuri: casa si terenul aferent i-a revenit altcuiva, iar gradina casei mie.

Domnul care a primit casa a tras intre timp o conducta de gaz, suspendata cam la 2 m pe deasupra terenului meu. Aceasta conducta ma impiedica sa realizez orice constructie (e aproape de intrare si nu poate trece nicio betoniera fara sa o puna la pamant).

Domnul respectiv mai e si in varsta, are sotia bolnava, si mi-a explicat ca nu are cum sa plateasca un nou proiect de bransament. I-am intrebat pe cei de la Distrigaz si mi-au spus ca pe ei nu ii priveste ce se intampla cu conducta de bransament dincolo de limita proprietatii.

Ca sa nu imi bat capul cu astfel de probleme, am incercat sa vand terenul unei persoane interesate, dar m-a intrebat daca am utilitati pe teren. Nu a fost multumit de faptul ca apa, canalizarea, gazul sunt toate pe partea mea de teren, deoarece ele deservesc casa vecina, care nu imi apartine. A spus ca trebuie facute noi proiecte de racordare la retea si asta il incetineste foarte mult sa-si ridice casa. Nu am inteles cum se astepta sa existe proiectul de bransament fara o constructie pe teren...

In conditiile de mai sus, ce ma sfatuiti sa fac, si cu ce argumente?
a) Cum sa indepartez acea conducta de gaz suspendata, care nu imi permite nici mie sa construiesc, nici unui potential cumparator?
b) Exista posibilitatea de a face un proiect de bransament la utilitati in absenta unei constructii, pentru a face terenul mai atractiv pentru cumparator?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2019
othelo, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna sera! va supun atentiei urmatoarea speta: am o proprietate ... Vicktoras Vicktoras Buna sera! Va supun atentiei urmatoarea speta: am o propietate si am.solicitat dosar pentru gaze la casa. Am solicitat ca racordarea sa se faca dintr- o ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata am realizat o extindere a conductei de gaze pe ... cataliniorga75 cataliniorga75 Buna dimineata Am realizat o extindere a conductei de gaze pe un drum de servitute unde sunt mai multi proprietari in 2020 Investitia a fost achitata in ... (vezi toată discuția)