avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Doresc sa ma conectez la reteaua de gaze, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Doresc sa ma conectez la reteaua de gaze, conducta ...

Buna ziua,
Doresc sa ma conectez la reteaua de gaze, conducta principala este deja trasa pe strada unde construiesc. Am depus actele la DISTRIGAZ si inapoi am primit refuzul cum ca nu as avea aprobarea proprietarului tevii principale, cea din strada.
Aici intervine problema, nu gasesc proprietarul. Cei de la Distrigaz imi spun ca cel mai probabil este primaria,dar nu stiu sigur, nu au o baza de date cu proprietarii, iar cei de la primarie imi spun ca nu este a lor. Singurul lucru pe care l-am putut afla este faptul ca niciun vecin nu este proprietar.
Stie cineva ce pot face in aceasta situatie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: C.chirica , utilizator 15:00, 3 Ianuarie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Distrigaz Sud Retele este proprietarul, asa afirma :
[ link extern ] /
"Imaginează-ți o rețea de drumuri formată din autostrăzi, drumuri naționale și străzi care traversează orașele! Primele au mai multe benzi pe sens și asigură o fluență mai mare a traficului, iar ultimele au o singură bandă, fiind cele mai înguste. La fel este organizată și infrastructura conductelor de gaz.

“Autostrăzile” și “drumurile naționale” aparțin Transportatorului, pe ele fiind transportat gazul la presiunea și în volumul cele mai mari. Aceste tipuri de rețele se opresc la periferia orașelor, fără să le traverseze.

“Străzile” care traversează orașele aparțin Distribuitorului Distrigaz Sud Rețele. Acestea fac legătura între conductele Transportatorului, aflate la periferie, și instalația aflată în perimetrul locuinței tale. Mai precis, rețeaua Distribuitorului se oprește la postul de reglare și măsurare a debitului gazului, aflat la limita proprietății tale."
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,m-am confruntat cu aceeasi problema in luna aprilie .Mai mult decat atat,DISTRIGAZ mi-a solicitat un act notarial prin care imi dadeam acordul sa platesc proprietarului conductei ( nu se stia cine este acela ) cota parte din eventualele cheltuieli pe care acesta le va face pt modernizare,investitii,etc.Deci sa imi dau acordul ca voi plati nu se stie cat si nu se stie cui.Problema a rezolvat-o ANRE,careia m-am adresat nemaistiind ce sa fac.ANRE a actionat demn de toata lauda si ,brusc,DISTRIGAZ a constatat ca nu trebuie nici un acord notarial si ca ei sant proprietarii conductei.Ca nu s-a facut bransamentul nici pana acum,asta este deja o alta poveste.Va doresc succes !
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptate, ANRE are un efect "miraculos" impotriva amneziei si spagii.
Pe strada mea, in Bucuresti, cand ne-am racordat la retea am platit o suma de bani pe care a incasat-o un fel de ... sa zicem responsabil de strada; acesta mi-a eliberat acordul "asociatiei strazii" (cum s-o numesc altfel?!), acord care a facut parte din documentatia inaintata la Distrigaz;
In urmatorii 10-12 ani, cand se realiza un nou racord de gaze pe strada, responsabilul de strada venea la poarta cu o suma de bani si un tabel in care semnam ca am primit partea care mi se cuvine.
S-ar parea ca suntem proprietari pe reteaua de pe strada, nu?
S-ar parea doar.
Reteaua furnizorului de gaz se opreste in punctul de racordare, deci nu sunteti proprietar decit de la punctul de racordare, pe proprietatea dvs. , fie ea privata sau proprietate comuna. Reteaua furnizorului e de presiune inalta, a dvs. de presiune joasa.
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2020
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Despagubire investitori conducta gaze as dori sa stiu daca investitorii ... Dor77 Dor77 Despagubire investitori conducta gaze As dori sa stiu daca investitorii unei conducte de gaze sunt obligati de lege sa emita factura fiscala pentru ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata am realizat o extindere a conductei de gaze pe ... cataliniorga75 cataliniorga75 Buna dimineata Am realizat o extindere a conductei de gaze pe un drum de servitute unde sunt mai multi proprietari in 2020 Investitia a fost achitata in ... (vezi toată discuția)
Racordare gaze vasilegurea vasilegurea buna ziua, va rog sa imi comunicati urmatoarele: vecinul care sia construit casa linga mine vrea sa se racordeze la reteaua de gaze existenta pe ... (vezi toată discuția)