avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Care este reglementarea legala pentru obligativitatea ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Care este reglementarea legala pentru obligativitatea unei institutii de a pune panouri de averizare cu podea alunecoasa?

Care este reglementarea legala pentru obligativitatea unei institutii de a pune panouri de averizare cu podea alunecoasa? Si pentru proprii angajati dar mai ales pentru clienti, pacienti, apartinatori care intra in institutia respectiva?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:35, 11 Noiembrie 2022
Din paxate ANPC spune ca nu este cadru legal pentru aceste avertizari privind pericolele in incinta spatiilor publice.
Lipsa atentionarii portiunilor alunecoasa poate duce la accidente, iar victimele pot deschide actiune in instanta impotriva firmei si cere despagubiri morale si materiale.
In alta ordine de idei, in nicio institutie nu este permis sa existe podele alunecoase care pot pune in pericol de accidentare, in mod egal, atat proprii lucratori cat si clientii. Spalatul podelelor se face in afara orelor de program, in pauze, iar periodic pentru pastrare curatenie se face cu mijloace uscate/ cu uscare instantanee.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire completare p.v. de cercetare gentlyF gentlyF Buna ziua. Am si eu nevoie de putin ajutor daca se poate. Sunt nou in domeniul securității ți sănătații muncii și m-am lovit de urmatoarea problema. ... (vezi toată discuția)
Instructiuni de lucru _mihaelam_ _mihaelam_ De ceva timp am preluat un atelier de strungarie. Pe strunguri sunt puse la vedere instructiunile vechi cu tot cu NTS, am facut unele noi conform cerintelor ... (vezi toată discuția)
Norme ssm sau su la actiuni voluntare Gabriel Boldor Gabriel Boldor Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Societatea la care lucrez doreste sa faca o actiune de impadurire. La actiune vor participa angajati ... (vezi toată discuția)