avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligata de angajator sa-mi deschid cont la o anumita ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligata de angajator sa-mi deschid cont la o anumita banca

Pot fi obligata sa-mi deschid cont la o banca anume impusa de angajator pentru a-mi putea primi salariul??

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 16:37, 17 Noiembrie 2009
nu puteti fi obligata sa va deschideti contul la o anumita banca pt a va pute primi salariul. deschizindu-l insa la banca la care are si societatea contul se evita plata unor comisioane inutile din parte firmei la care lucrati si operatiunile bancare se fac mai rapid. optiunea alegerii bancii va apartine.
Codul Muncii obliga angajatorul sa plateasca salariul.
Angajatorul alege modalitatea de plata cash sau card,iar daca politica companiei este pentru o anumita banca, salariatul la angajare isi da acordul pentru aceasta.
Curtea Constitutionala s-a pronuntat in sensul neconstitutionalitatii obligarii platii prin card a salariilor bugetarilor...pentru identitate de ratiune, nici in privat nu puteti fi obligata sa va faceti cont la o anumita banca , cu toata ca, daca refuzati, ati putea suporta comisionele transferului la banca dvs. Angajatorul are obligatia sa va vireze salariul, nu si comisioanele incasate de bance pe care o alegeti dvs. pt.plata
Nu, nu puteti fi obligata dar nici nu trebuie sa deveniti excesiv de suspicioasa in aceasta privinta.
Probabil ca angajatorul are cont la acea banca, deci transferul bancar se va face mai repede si fara costuri. Angajatorul, oricum, va va vira numai salariul, costurile aferente comisioanelor interbancare urmand a fi suportate de dvs. Si sa stiti ca nu sunt f mici.
Chiar daca nu puteti fi obligata sa va faceti cont si card la o anmita banca, totusi sa nu uitam ca in astfel de cazuri bancile ofera ceva avantaje salariatilor: comisioane mai mici, descoperiri de cont, acces la anumite credite, dobanda pentru sumele economisite si mai stiu eu ce alte pachete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,mă poate obliga angajatorul să-mi deschid alt cont ... Gigiberlogeaa Gigiberlogeaa Bună ziua,mă poate obliga angajatorul să-mi deschid alt cont la altă bancă agreată de el,pentru a-mi vira salariul? (vezi toată discuția)
Cardurile de salarii - si obligativitatea colaborarii cu o anumita banca Lucian BLK Lucian BLK Bine v-am gasit! Am nevoie de putin ajutor si sper sa-l gasesc aici. Cat de legala este obligarea angajatilor, de catre angajatori, de-a avea carduri de ... (vezi toată discuția)
Card angajat AlexandruV AlexandruV Buna ziua! Situatie e in felul urmator: mama mea are un card deschis la o banca unde primeste pensia. In paralel este angajata al unei firme de distributie ... (vezi toată discuția)