avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanță la asociația de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanță la asociația de proprietari

Bună seara! Am 9000 de lei datorii la asociația de proprietari. Menționez că plătesc lună de lună dar sume mici cuprinse intre 100 și 400 de lei. Pot face o mediere la un avocat, ca sa nu mă acționeze asociația de proprietari in judecată pentru sumă mare. Mulțumesc frumos aștept răspuns
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:24, 10 Ianuarie 2019
Buna,

Asociatia este obligata sa puna privilegiu imobiliar si sa ia masuri de recuperare.
Discuta cu presedintele sa faci un angajament de plata cu o suma si la o anumita data, dar pe care trebuie sa le respecti.

Daca asociatia are sistem propriu de penalizari de neplata trebuie sa nu le mai aplice dupa ce se incheie acest angajament.

De cele de la furnizori nu ai cum sa scapi.

Bafta!

Incercati sa negociati incheierea de angajament de plata debit in evidenta
Daca asociatia are sistem propriu de penalizari de neplata trebuie sa nu le mai aplice dupa ce se incheie acest angajament.

Nu exista suport legal
Mai mult,,dixpozitia in vigoare impune aplicarea de penalitati pentru orice suma cu titlu de restanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul penalitati retroactiv jksparrow jksparrow Buna ziua, In adunarea generala a asociatiei de locatari am decis sa calculam retroactiv penalitati pe ultimii 2 ani, aceste sume urmand sa fie utilizate la ... (vezi toată discuția)
Penalizari intretinere elena_zeca elena_zeca Noi am fost restantierui cu suma de 10.000,00 lei la intretinere ,am fost dati in judecata ,nu sa mers pana capat cu judecat deoarece am achitat intre timp ... (vezi toată discuția)
Procedura de dare in judecata a restantierilor marlenus71 marlenus71 Buna seara.sunt administrator de putin timp si am preluat printre alti restantieri ,,mai mici`` si 2 proprietari de apartamente cu datorii enorme dupa parerea ... (vezi toată discuția)