avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Putem vinde apartamentul unuia din cei doi copii ai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Putem vinde apartamentul unuia din cei doi copii ai noștri? Dacă da, cum ar trebui încheiat contractul ca să nu poată fi atacat?

CUM AR TREBUI FACUT , ASTFEL INCAT SA NU POATA FI ATACAT DUPA DECESUL PROPRIETARILOR , DE CATRE CELALT FRATE.
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 18:20, 15 Ianuarie 2019
Daca se va face dovada plății rentei, lunar, nu ar trebui sa fie probleme.

Situatia 100% sigur ar fi sa achite pretul apartamentului, dar nu cred ca asta isi doreste utilizatorul.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi dacă nu își dorește plata prețului, înseamnă că intenția e alta, decât o vânzare.
Si decât o vânzare "mincinoasă ", mai bine o donație "cinstită "
Poate incheia un contract de renta viagera si sa achite renta lunar. Asta cred ca e cel mai avantajos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare -cumpărare cu uzufruct Miriam22 Miriam22 Bună ziua - Speța mea: am vândut o casa obișnuită la munte uneia dintre fiicele mele. Contractul conține clauza de drept de abitație viageră pentru ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenitor Stan adina Stan adina Buna ziua, As vrea sa stiu pe ce cai pot intra in posesia unui apartament pe care il detine mama, mai avand un copil. Daca imi face vanzare- cumparare, ... (vezi toată discuția)
Bună! mama mea dorește să-mi lase mie apartamentului ei. ce ... onusca onusca Bună! Mama mea dorește să-mi lase mie apartamentului ei. Ce cale ar fi mai indicată având în vedere că eu mai am o soră, ea neavând contact cu noi. Ce ... (vezi toată discuția)