avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA radiat din oficiu- nu s-a stiut si s-a continuat ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA radiat din oficiu- nu s-a stiut si s-a continuat prestarea de servicii si plata contributii/impozite pe venit.

Buna ziua.

Am constatat in urma cu ceva timp ca PFA-ul tatalui decedat a fost radiat din oficiu datorita faptului ca nu a schimbat actele de inregistrare la timp. In necunostinta de cauza, el a continuat sa presteze servicii de PFA si sa isi plateasca contributiile si impozitul pe venit inca 4 ani de la data radierii, cu decizii de impunere primite de la ANAF in acest interval de timp.
Este legal ca ANAF-ul sa nu comunice faptul ca PFA-ul este inchis si ca nu se mai pot incasa bani pe ceva ce nu mai exista? Cum justifica ANAF-ul acei bani incasati? Este cazul sa cer banii inapoi, eu, ca mostenitor legal? Mentionez ca am scos constatator de la ONRC in care atesta ca PFA-ul este radiat si fara datorii, daca are vreo importanta.
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2019
silcat, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:36, 11 Ianuarie 2019
Daca un pfa e radiat in oficiu, nu inseamna ca gata, tot din oficiu el dispare asa peste noapte si de la finante fara ca persoana in cauza sa mai depuna ceva acte si declaratii. Pentru ei este in regula si nu va ganditi ca ati putea recupera acei bani.Poate mai rau, ganditi-va ca titularul nu a respectat legea la acel moment si de aceea s-a ajuns radiat din oficiu.
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa radiat marespatricia marespatricia M-am trezit in luna mai cu PFA-ul radiat, desi am primit in fiecare an avizul primariei pe autorizatie. Ce ar trebui sa fac acum ca sa imi reiau activitatea pe ... (vezi toată discuția)
Pfa radiat cf oug 44/2008 ana_maria1 ana_maria1 buna seara am constatat ca am un pfa care a fost radiat de onrc din 17.05.2010.Ideea este ca nu am stiut,am depus declaratii etc.Cum procedez pentru a readuce ... (vezi toată discuția)
Pfa suspendat si activitate nereluata dupa suspendare mprv mprv Buna ziua, Am infiintat un PFA in 2008 la dorinta angajatorului, astfel toti \"angajatii\" au devenit PFA si colaboratori ai firmei. In 2011 s-a revenit la ... (vezi toată discuția)